«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη

Παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της ισραηλινής σειράς που γυρίστηκε στην Αθήνα με τη συμπαραγωγή της CosmoteTV.

«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην πτήση από το Αμάν με κατεύθυνση το Νέο Δελχί αναγκάζει το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Τίποτα όμως σε αυτήν τη σύντομη ενδιάμεση στάση δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για την αρχή μιας πολύπλοκης και άκρως επικίνδυνης επιχείρησης της ισραηλινής Μοσάντ, που θέλει την 22χρονη χάκερ-φαινόμενο Ταμάρ να φτάνει στην ιρανική πρωτεύουσα υπό άκρα μυστικότητα. Έχοντας λοιπόν αλλάξει ρούχα και ταυτότητα με μια Ιρανή, η μυστική πράκτορας της Μοσάντ ξεκινά αμέσως το παράτολμο σχέδιο να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Όμως ο έρωτας με τον εχθρό αλλά και το ίδιο της το παρελθόν θα αλλάξουν τα πλάνα της Ταμάρ, καθώς ανακαλύπτει ότι η καταγωγή της είναι ιρανική και ότι βρέθηκε στο Ισραήλ σαν πρόσφυγας σε μικρή ηλικία.

Αυτή είναι η υπόθεση της ισραηλινής σειράς «Tehran», το πρώτο επεισόδιο της οποίας παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον μέσω YouTube live, σε ένα preview event που διοργάνωσαν οι συντελεστές του. Πώς όμως και κυρίως γιατί είδαμε τη συγκεκριμένη σειρά;

«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη - εικόνα 1

Το «Tehran» γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με επιχορήγηση που πήρε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και με την CosmoteTV να συμμετέχει στην πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή στον τομέα της μυθοπλασίας. Το Πεδίον του Άρεως, η πλατεία Θεάτρου και διάφορα άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας με multicultural χαρακτήρα αναπαριστούν τη σημερινή Τεχεράνη, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι που παραχωρήθηκαν μεταξύ άλλων για τα γυρίσματα μοιάζουν αγνώριστα με τις πινακίδες και επιγραφές στα φαρσί. To γεμάτο δράση «Tehran», πίσω από το οποίο βρίσκεται το δημιουργικό team του πολύ φιλόδοξου «Fauda» που βλέπουμε στο Netflix, έχει παραδόξως ένα αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς έμμεσα επικεντρώνεται στις ομοιότητες των δύο χωρών. Το twist αυτό ενθουσίασε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας της AppleTV, η οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία προβολής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.