«Women Make Film»: Το ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε γυναίκες που κάνουν (και) κινηματογράφο έρχεται αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Η κληρονομιά που άφησαν στην τέχνη του κινηματογράφου σημαντικές γυναίκες σκηνοθέτιδες αναλύεται σε 14 επεισόδια, σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάζινς και παραγωγή Τίλντα Σουίντον.

«Women Make Film»: Το ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε γυναίκες που κάνουν (και) κινηματογράφο έρχεται αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Με αφηγήτριες μεταξύ άλλων τις ηθοποιούς Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτον, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες κάνουν ταινίες» (Women Make Film) που αναλύει την κληρονομιά και τον ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2, με το πρώτο επεισόδιο να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 3/6 στις 24:00. Σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάζινς («Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς») και παραγωγή Τίλντα Σουίντον, το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε δεκατέσσερα ωριαία επεισόδια και διανύει δεκατρείς δεκαετίες μέσα από αποσπάσματα ταινιών που δημιούργησαν 183 γυναίκες σκηνοθέτριες από έξι ηπείρους.

Από την πρώιμη σιωπηλή δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως την Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, τις Ντόροθι Άρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και τη Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα υπό τον Μάο, το υλικό που κινηματογραφήθηκε για τέσσερα χρόνια χωρίζεται σε κεφάλαια τα οποία «ξεφυλλίζονται» σαν ένα βιβλίο Ιστορίας και απαρτίζουν ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και τη θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες κάνουν ταινίες» προβλήθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, έχοντας κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2018 (υποψηφιότητα για καλύτερο ντοκιμαντέρ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.