Είδαμε πρώτοι το «Trigonometry» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη

Είδαμε πρώτοι στο Βερολίνο και σχολιάζουμε τη σειρά της καταξιωμένης Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»), που προβάλλεται αποκλειστικά στην Cosmote TV.

Είδαμε πρώτοι το «Trigonometry» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη

Είδαμε πρώτοι στο Βερολίνο και σχολιάζουμε τη σειρά της καταξιωμένης Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»), που προβάλλεται αποκλειστικά στην Cosmote TV από τις 19/3 (23.00) και κάθε Πέμπτη στο κανάλι Cosmote Series HD.

Γίνεται ένα αγαπημένο ζευγάρι να ερωτευτεί κεραυνοβόλα ένα τρίτο πρόσωπο; Κι αν ναι, πόσο εφικτό είναι να ζήσουν μαζί δίχως να πληγωθεί ανεπανόρθωτα ο εγωισμός τους; Αυτά τα… απλά ερωτήματα θέτει στο τραπέζι το «Trigonometry», η σειρά σε παραγωγή του BBC, που φέρει την υπογραφή των Ντάνκαν ΜακΜίλαν («The Crown») και Έφι Γουντς στο σενάριο. Με εξαίρεση δύο επεισόδια της σειράς «Βοργίες», αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική δουλειά της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγά­ρη, την οποία τα τελευταία χρόνια βλέπαμε κυρίως σε ρόλο παραγωγού. Πέντε χρόνια μετά το «Chevalier», η Τσαγγάρη βρίσκεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στα πρώτα πέντε από τα οκτώ συνολικά επεισόδια του «Trigonometry», προτού δώσει τη σκυτάλη στη συνάδελφό της Στέλα Κοράντι.

Πριν από λίγες εβδομάδες βρεθήκαμε στο Βερολίνο, όπου παρακολουθήσαμε την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς παρουσία των συντελεστών. Το «Trigonometry» είχε επιλεγεί στο τμήμα Berlinale Series του ιστορικού φεστιβάλ της γερμανικής πρωτεύουσας, έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα πέντε επεισόδια της Τσαγγάρη στη μεγάλη οθόνη του Zoo Palast. Παρά τη διάρκειας τριών και κάτι ωρών προβολής, το κοινό παρέμεινε χαμογελαστό στη θέση του μέχρι το τέλος...

Είδαμε πρώτοι το «Trigonometry» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη - εικόνα 1

Η πλοκή του «Trigonometry» τοποθετείται στο σύγχρονο Λονδίνο κι εστιάζει στη σχέση ενός ζευγαριού (Ταλίσα Τεσέιρα και Γκάρι Καρ), το οποίο έχει καταρρακωθεί από τη ρουτίνα του «ζω-για-να-δουλεύω» 24ώρου, φλερτάρει με το quarter-life crisis και βρίσκει μια πολύτιμη χαραμάδα θαλπωρής στον ελάχιστο χρόνο που περνά μαζί. Πρόκειται για ένα ενδεικτικό παράδειγμα μοντέρνων ενηλίκων λίγο πριν από τα τριάντα, οι οποίοι όσο και να εργάζονται αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, γεγονός που φέρνει στην πόρτα τους την Αριάν Λαμπέντ. Η γνωστή ηθοποιός και διαχρονική συνεργάτιδα της Τσαγγά­ρη («Attenberg», «The Capsule») ερμηνεύει μια νεαρή γυναίκα η οποία αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί για πρώτη φορά στη ζωή της, έτσι νοικιάζει ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα του ζευγαριού. Η συνάντησή τους θα οδηγήσει αμέσως σε ερωτικά σκιρτήματα που προκαλούν ανεξέλεγκτες αναταράξεις στη συμβίωσή τους.

Το αίσθημα γλυκιάς νοσταλγίας που αναδίνει αυτή η σειρά στα όρια screwball κωμωδίας και ρομαντικού δράματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις καλόκαρδες, αποφασιστικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών, οι οποίοι αποτελούν τα καύσιμα της αφήγησης. Η αβίαστη χημεία των τριών πρωταγωνιστών μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα και είναι τόσο επιτυχημένη που μοιάζει να έχουν επιλεγεί από κάποιον αλγόριθμο. Από την άλλη, τα χαριτωμένα αστεία των ΜακΜίλαν και Γουντς βρίσκουν το ταίρι τους στη σκηνοθεσία της Τσαγγάρη, η οποία κινείται στο ζωηρό τέμπο των χαρακτήρων, ενώ χειρίζεται άρτια τη γεωγραφία του διαμερίσματος όπου εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο η δράση.

Είδαμε πρώτοι το «Trigonometry» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη - εικόνα 2

Εκείνο όμως που κάνει ξεχωριστό το «Trigonometry» είναι η άνετη και χαμηλότονη διαχείριση των θεματικών που θίγει, οι οποίες σπανίως βρίσκουν χώρο στη μικρή οθόνη. Καταρχάς έχουμε τη σπάνια αναπαράσταση διαφυλετικών ερωτικών σχέσεων (οι Τεσέιρα και Καρ ενσαρκώνουν δύο Αφροβρετανούς), απ’ ό,τι φαίνεται διόλου αυτονόητη αν κρίνουμε από τα ρατσιστικά σχόλια κάτω από το τρέιλερ της σειράς στο κανάλι του BBC. Έπειτα η Τσαγγάρη απεικονίζει αρμονικά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται μια συνθήκη πολυσυντροφικότητας μεταξύ των τριών ηρώων, η οποία βασίζεται στην ειλικρίνεια και το σεβασμό, με τη γυναικεία ματιά να έχει τον πρώτο λόγο.

Εδώ υπεισέρχεται ο τρίτος παράγοντας του «Trigonometry», η ρευστότητα του φύλου και εν γένει το queerness των χαρακτήρων, καθώς η έλξη ανάμεσα στην Τεσέιρα και τη Λαμπέντ είναι απόρροια αιφνίδιας συναισθηματικής ορμής, η οποία παρασύρει στη δίνη της και τον στρέιτ Καρ. Η σειρά με αβίαστη αμεσότητα και ξεκάθαρη ειλικρίνεια συστήνει στους θεατές μια εναλλακτική σεξουαλική πραγματικότητα, η οποία δείχνει αναπόφευκτη για τους πρωταγωνιστές. Αναρωτιέστε πότε ξεκινούν τα εμπόδια; Όταν το άγχος να κρατηθούν οι ισορροπίες φέρνει υπολογίσιμη ψυχολογική φθορά. Τουλάχιστον έως το πέμπτο επεισόδιο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Καμία Ολυμπιάδα: Το αθηνόραμα δίνει τα δικά του χρυσά στους αθλητές της ελληνικής ΤV

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν μόλις στο τέλος τους και τώρα που τους αποχαιρετίσαμε ήρθε η ώρα να αναδειχθούν οι... πραγματικοί Ολυμπιονίκες σε beach volley, ποδόσφαιρο, ιππασία και curling.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/08/2024

5 σειρές για να παραμείνουμε στο φίλαθλο πνεύμα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες "Παρίσι 2024" έφτασαν στο τέλος τους, αφού μας θύμισαν την ομορφιά, τις δυσκολίες και την αδρεναλίνη του αθλητισμού. Με αφορμή το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ανατρέχουμε σε πέντε αθλητικές (με την ευρύτερη έννοια) τηλεοπτικές σειρές που θα μας κρατήσουν στο κλίμα.

"Heartstopper": Τι θα γίνει άραγε με τον Τσάρλι και τον Νικ στην 3η σεζόν;

Η 3η σεζόν της βρετανικής queer σειράς που βασίζεται στα πρωτότυπα κόμικ της δημιουργού Άλις Όσμαν, επιστρέφει στο Netflix πιο ανατρεπτική από ποτέ!

Το "It" θα (ξανά)στοιχειώνει πλέον και τη μικρή οθόνη

Κυκλοφόρησε το teaser της prequel σειράς του επιτυχημένου Αυτό.

"VIΠ Καλά Γεράματα": Δείτε το τρέιλερ της νέας κωμικής σειράς του ANT1

Μία αυστηρώς κατάλληλη κωμωδία, έρχεται σε ένα γηροκομείο σκέτη τρέλα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βογιατζάκη.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ1, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Όλγας Μαλέα.

Πόσα ξέρετε για τις Φέι Ντάναγουεϊ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Απολαύστε δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τις ζωές των δύο ασύγκριτων πρωταγωνιστριών, αποκλειστικά στο Vodafone TV.