Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV

«John Wick: Κεφάλαιο 3» και «Toy Story 4» σε πρώτη προβολή, η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ο διαχρονικός Γούντι Άλεν σε οσκαρικές προσωπικές αναζητήσεις και ο συγκινητικός Κεν Λόουτς σε μία από τις πιο τρυφερές του ταινίες.

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV

«John Wick: Κεφάλαιο 3» και «Toy Story 4» σε πρώτη προβολή, η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ο διαχρονικός Γούντι Άλεν σε οσκαρικές προσωπικές αναζητήσεις και ο συγκινητικός Κεν Λόουτς σε μία από τις πιο τρυφερές του ταινίες.

John Wick: Κεφάλαιο 3 (2019)

Κυριακή 1/3, Novacinema1HD, 22:00

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV - εικόνα 1

Ο επικηρυγμένος εκτελεστής Τζον Γουίκ προσπαθεί να επιβιώσει ενάντια σε δεκάδες επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι θέλουν το θάνατό του για να αποσπάσουν αμοιβή 14 εκατ. δολαρίων. Ατόφια και αδιαπραγμάτευτη κινηματογραφική διασκέδαση, με γερές δόσεις ακατέργαστης βίας, κατακόκκινες πινελιές gore και γοητευτικά στιλιζαρισμένες σκηνές, οι οποίες αποζημιώνουν για τις σεναριακές ατασθαλίες, που ξεχνιούνται στο πρώτο γέμισμα της θαλάμης.

Toy Story 4 (2019)

Σάββατο 29/2, Cosmote Cinema 1HD, 21:00

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV - εικόνα 2

Όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, φτιαγμένο στο χέρι από αναλώσιμα, με το όνομα «Φόρκι», αυτοαποκαλείται «σκουπίδι» και το σκάει από την παρέα, ο Γούντι αναλαμβάνει να το βρει και να το κάνει να αποδεχτεί πως είναι παιχνίδι.Η ενηλικίωση ως λύτρωση κι εφιάλτης, σε ένα φιλοσοφημένο, συγκινητικό, αστείο και βραβευμένο με Όσκαρ animation, αντάξιο του αριστουργηματικού cine-franchise της Pixar.

Νευρικός Εραστής (1977)

Σάββατο 29/2, ΕΡΤ2, 00:45

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV - εικόνα 3

Ο Άλβι Σίνγκερ, ένας εμμονοληπτικός με το θάνατο Νεοϋορκέζος κωμικός, αναπολεί την εφτάχρονη σχέση του με την Άνι Χολ, μια εξίσου νευρωτική τραγουδίστρια και φωτογράφο. Η διασημότερη κινηματογραφική κωμωδία του Γούντι Άλεν, αυτή που άλλαξε βαθιά και οριστικά τη σύγχρονη αμερικανική κωμωδία και θριάμβευσε αναπάντεχα στα Όσκαρ κερδίζοντας συνολικά τέσσερα: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και α΄ γυναικείου ρόλου (Νταϊάν Κίτον).

Jimmy's Hall (2014)

Σάββατο 29/2, Βoυλή, 23:00

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV - εικόνα 4

Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές. Στρατευμένος, συγκινητικός, λιτός και ανθρώπινος Κεν Λόουτς, σε μία από τις τρυφερά ήσσονες στιγμές της φιλμογραφίας του. Με ξεκάθαρους ρόλους καλών και κακών, το «Jimmy’s Hall» κάνει τη μανιχαϊστική λογική του να φαντάζει ναΐφ, ο Βρετανός σκηνοθέτης όμως την υποστηρίζει με αφηγηματική ειλικρίνεια που αφοπλίζει.

Η Ευνοούμενη (2018)

Κ. Δευτέρα 2/3, Novacinema1HD, 22:00

Οι 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το τριήμερο στην TV - εικόνα 5

Στις αρχές του 18ου αιώνα η φιλάσθενη Άννα κάθεται στο βρετανικό θρόνο, το κράτος όμως κυβερνά η σύμβουλός της Λαίδη Σάρα. Όταν η καινούρια υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφθάνει στην αυλή, μπαίνει υπό την προστασία της Σάρα και αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες με τη βασίλισσα. Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία και Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου (από 10 υποψηφιότητες) για μια θεόπικρη σάτιρα της εξουσίας και μια εναλλακτική κινηματογραφική προσέγγιση σε ταινία εποχής από έναν τολμηρά ευρηματικό Γιώργο Λάνθιμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.