Θα γίνει το «Οutsider» το μεγάλο φαβορί του ΗΒΟ;

Τι συμβαίνει όταν μπολιάζεις το «True detective» με τη μοχθηρή φαντασία του Στίβεν Κινγκ;

Θα γίνει το «Οutsider» το μεγάλο φαβορί του ΗΒΟ;

Τι συμβαίνει όταν μπολιάζεις το «True detective» με τη μοχθηρή φαντασία του Στίβεν Κινγκ; Αυτό που θα γεννηθεί είναι το ιδανικό σενάριο για κάθε λάτρη του τρόμου, γι’ αυτό και το «Οutsider» του ΗΒΟ, που βλέπουμε στο VodafoneTV, ξεκίνησε με πάταγο.

Ο Ρίτσαρντ Πράις μετέφερε στην οθόνη το ομότιτλο βιβλίο του Κινγκ, που θέλει τον ντετέκτιβ Ραλφ Άντερσον (Μπεν Μέντελσον) να αναλαμβάνει δράση για τη διαλεύκανση της φρικτής δολοφονίας ενός 11χρονου παιδιού, το πτώμα του οποίου εντοπίζεται στο δάσος της Τζόρτζια. Αυτόπτες μάρτυρες και δακτυλικά αποτυπώματα ενοχοποιούν τον Τέρι Μέιτλαντ (Τζέισον Μπέιτμαν, που παράλληλα εκτελεί και χρέη παραγωγού και σκηνοθέτη δύο επεισοδίων της σειράς), τον ιδιαίτερα αγαπητό δάσκαλο και προπονητή της τοπικής παιδικής ομάδας μπέιζμπολ, κι έτσι οι αρχές προχωρούν στην άμεση σύλληψή του.

Θα γίνει το «Οutsider» το μεγάλο φαβορί του ΗΒΟ; - εικόνα 1

Ο Τέρι όμως έχει αδιάσειστο άλλοθι, καθώς τόσο τα δακτυλικά του αποτυπώματα όσο και υλικό από κάμερες αποδεικνύουν πως την ώρα του φόνου βρισκόταν σε ένα επαγγελματικό συνέδριο χιλιόμετρα μακριά. Πώς γίνεται λοιπόν να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα; Έχουμε να κάνουμε με κάποιον σωσία ή με κάτι δυνατότερο και πολύ πιο επικίνδυνο; Και τι σχέση έχει η φιγούρα με την κουκούλα που βρίσκεται στο φόντο των ερευνών της αστυνομίας;

Όλα αυτά αποτελούν το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που τρέχει με χίλια και σε βάζει στο κατάλληλο κλίμα από την αρχή. Μάλιστα, το περιγραφικότατο πλάνο του πτώματος του παιδιού στα πρώτα μόλις λεπτά του πιλότου σού δείχνει ότι πρόκειται για ένα θρίλερ που δεν αστειεύεται. Τουλάχιστον μέχρι να προχωρήσεις στα επόμενα επεισόδια...

Θα γίνει το «Οutsider» το μεγάλο φαβορί του ΗΒΟ; - εικόνα 2

Εκεί τα πάντα εξελίσσονται αργά, σαν επεισόδιο του «CSI» που δεν λέει να τελειώσει, ενώ ακόμη και η είσοδος της Σίνθια Ερίβο στον ρόλο της ιδιοφυούς κι εκκεντρικής ντετέκτιβ Χόλι (ένα κράμα Μονκ και Σέλντον Κούπερ) δεν είναι αρκετή για να δώσει την απαραίτητη ώθηση.

Την ώρα που τα υπερφυσικά στοιχεία ολοένα αυξάνονται, οι χαρακτήρες μένουν απροσδόκητα στάσιμοι και η απαραίτητη ατμόσφαιρα επιτυγχάνεται μόνο από σκοτεινά αργόσυρτα πλάνα, παραδίδοντας εντέλει ένα άνισο αποτέλεσμα. Το υλικό για ένα πρώτου επιπέδου θρίλερ είναι εκεί, όμως κάτι δυστυχώς σε κρατάει έξω. Λέτε να ανατραπούν τα πάντα στην τελευταία σελίδα-επεισόδιο;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.