«Akis’ Food Tour»: Ο Άκης Πετρετζίκης σε νέα γαστρονομικά ταξίδια

Η νέα μαγειρική-ταξιδιωτική εκπομπή του δημοφιλούς σεφ κάνει πρεμιέρα στον Alpha.

«Akis’ Food Tour»: Ο Άκης Πετρετζίκης σε νέα γαστρονομικά ταξίδια

Ο Άκης Πετρετζίκης αφήνει για λίγο το «Kitchen Lab» του και ξεκινά ένα food tour σε γευστικές γωνιές της Ελλάδας, με οδηγό του την τοπική γαστρονομία. Με κάθε επεισόδιο της εκπομπής «Akis’ Food Tour» να είναι αφιερωμένο σε μία διαφορετική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει γνωστά και αγαπημένα μέρη αλλά και ανεξερεύνητες περιοχές και πολύ ιδιαίτερα προϊόντα, στήνοντας τον πάγκο του στα πιο απίθανα μέρη και μαγειρεύοντας με τα πιο ασυνήθιστα υλικά.

Από το Μέτσοβο μέχρι την Μάνη και από τη Λευκάδα μέχρι το Πήλιο, ο δημοφιλής σεφ δοκιμάζει θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, γνωρίζει παραγωγούς που διατηρούν παραδοσιακές πρακτικές αλλά και ανθρώπους που αναδεικνύουν τον διατροφικό πλούτο της χώρας μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και πρωτοποριακά προϊόντα. Μαζεύοντας πολύτιμα μυστικά και τοπικές πρώτες ύλες, εμπνέεται μαγειρικά, πλαισιώνοντας το γαστρονομικό οδοιπορικό κάθε επεισοδίου με πολλή μαγειρική, με συνταγές που φέρουν τη δική του υπογραφή.

«Akis’ Food Tour»: Ο Άκης Πετρετζίκης σε νέα γαστρονομικά ταξίδια - εικόνα 1

Στο πρώτο επεισόδιο του «Akis’ Food Tour» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2/2 στις 20:00 στον Alpha, ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Εύβοια και επισκέπτεται μια πρότυπη βιολογική φάρμα, μαθαίνει πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό super food miso σε ένα χωριό κοντά στη Χαλκίδα, δοκιμάζει μερακλίδικο κοντοσούβλι, γεύεται τα περίφημα σύκα της Κύμης, μαγειρεύει ramen σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, δανείζεται την ψησταριά μιας παραδοσιακής ταβέρνας για να φτιάξει τη δική του ασιατική εκδοχή για κοντοσούβλι και ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά sloppy joes με φόντο την πιο διάσημη παραλία της Εύβοιας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.