To «Young Pope» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

Σεξ, τσιγάρα, καγκουρό κι ένας σαγηνευτικός Τζουντ Λο στο ρόλο ενός αντισυμβατικού Πάπα έρχονται στην πιο απολαυστικά παραμορφωμένη εκδοχή του Βατικανού, δια χειρός Πάολο Σορεντίνο.

To «Young Pope» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

Σεξ, τσιγάρα, καγκουρό (!) κι ένας σαγηνευτικός (υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα) Τζουντ Λο στο ρόλο ενός αντισυμβατικού Πάπα έρχονται στην πιο απολαυστικά παραμορφωμένη εκδοχή του Βατικανού, δια χειρός Πάολο Σορεντίνο.

To «Young Pope», η πρώτη σειρά που δημιούργησε ο Ιταλός auteur, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27/1 (και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη) στις 23:15 στην ΕΡΤ1. Τα δέκα επεισόδια της μίνι σειράς του ABC ακολουθούν την ιστορία του νεαρού Αμερικανού καρδινάλιου Λένι Μπελάρντο (Τζουντ Λο) ο οποίος εκλέγεται Πάπας και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, όταν οι μηχανορραφίες μελών του Κονκλαβίου με σκοπό να καταλάβουν θέσεις ισχύος αποτυγχάνουν παταγωδώς.

To «Young Pope» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 - εικόνα 1

Με το όνομα Πίος 13ος, ο πιο μικρός σε ηλικία Πάπας αλλά και ο πρώτος Ποντίφικας αμερικανικής καταγωγής στην Ιστορία, ξεκινά μια προσπάθεια να αλλάξει παραδόσεις και πρακτικές που ίσχυαν έως τότε στο Βατικανό, με την αδελφή Μέρι (Νταϊάν Κίτον), τη μοναχή που τον μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, να εγκαθίσταται δίπλα του ως βοηθός και σύμβουλός του.

To «Young Pope» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 - εικόνα 2

Οδηγημένος από την επιθυμία να συγκρουστεί με τους γονείς του, που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν παιδί, ο Λένι οδηγεί την Καθολική Εκκλησία σε μια νέα συντηρητική κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών του Βατικανού. Οι ριζοσπαστικές ιδέες του θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όμως, κάτω από τις επιλογές του κρύβεται μια παλιά θλίψη και μια θυελλώδης σχέση του με τα ζητήματα πίστης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.