Πρεμιέρα για τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Cosmote TV

«Η Απόσταση Ανάμεσα από τον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, η πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που διέπρεψε στις Κάνες, έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στο Cosmote Cinema 2HD.

Πρεμιέρα για τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Cosmote TV

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Δύο άγνωστοι νεαροί άντρες συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν €22.50. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Αυτή είναι η υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας του Βασίλη Κεκάτου «Η Απόσταση Ανάμεσα από τον Ουρανό κι Εμάς», η λιτή σκηνοθεσία της οποίας άγγιξε την κριτική επιτροπή του τελευταίου Φεστιβάλ των Κανών και έφυγε από το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της θρυλικής Κρουαζέτ με το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους αλλά και με το βραβείο Queer Palm, ενώ λίγους μήνες αργότερα απέσπασε τρία βραβεία στο 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (σκηνοθεσίας, ανδρικής ερμηνείας για τον Νικολάκη Ζεγκίνογλου και εύφημος μνεία για τον έτερο πρωταγωνιστή Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη).

Η «Απόσταση Ανάμεσα από τον Ουρανό κι Εμάς» έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την Παρασκευή 17/1 στις 23:45 στο Cosmote Cinema 2HD.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.