«The New Pope»: Ο νέος είναι ωραίος!

Λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς, είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του πολυαναμενόμενου σίκουελ του «Young Pope» και… εκπέμπουμε λευκό καπνό για τον καινούργιο Πάπα, τον Τζον Μάλκοβιτς.

«The New Pope»: Ο νέος είναι ωραίος!

Μετά το cliffhanger φινάλε του «Young Pope» του Πάολο Σορεντίνο, το «New Pope» του Ιταλού σκηνοθέτη βρίσκει τον Πάπα Πίο ΙΓ’, ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο (Τζουντ Λο) σε κώμα έπειτα από ανεπιτυχείς εγχειρήσεις μεταμόσχευσης καρδιάς. Ο παπικός θρόνος είναι κενός, η εκκλησία του Βατικανού ακέφαλη και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εκλεχθεί άμεσα νέος πάπας. Ίντριγκες, προσωπικά συμφέροντα και συνωμοσιολογίες κυριαρχούν στην πρώτη ψηφοφορία του κονκλάβιου, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στη μέση του πρώτου κιόλας επεισοδίου, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα απολαυστικό, σουρεαλιστικό τηλεοπτικό μισάωρο.

Για λίγες ώρες, το Βατικανό αλλάζει και μετατρέπεται σε κάτι που κανείς δεν το έχει φανταστεί, με παγκόσμια συμφέροντα να διακυβεύονται –ή μήπως ο Σορεντίνο μάς δείχνει το ρόλο που θα έπρεπε να έχει γενικότερα η εκκλησία και στην πραγματική ζωή; Όπως και να έχει, αυτό το πρόσωπο του Βατικανού δεν μας κάνει, όποτε… ας περάσει ο επόμενος.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι για να αντικατασταθεί ο πάπας πρέπει να υπάρξει θάνατος ή παραίτηση. Ε, λοιπόν, εδώ, δεν υπάρχει καμία παραίτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο Τζον Μάλκοβιτς, ως μυστηριώδης αριστοκράτης σερ Τζον Μπράνοξ.

«The New Pope»: Ο νέος είναι ωραίος! - εικόνα 1

Ο νέος υποψήφιος για το χρίσμα έχει έντονα βαμμένα μάτια με eyeliner, στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει το «Easy Rider» του Ντένις Χόπερ, δηλώνει θαυμαστής του Τζακ Νίκολσον, του Σον Πεν και του Μέριλιν Μάνσον (τονίζει ότι ο ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς δεν είναι και τόσο του στυλ του, σε ένα από τα πολλά αυτοαναφορικά αστεία) και είναι σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μέγκαν Μαρκλ, έτοιμος να της λύσει κάθε στυλιστική απορία.

Ναι, στο σύμπαν του Σορεντίνο, αυτά είναι μερικά από τα χαρίσματα που πρέπει να έχει ο ιδανικός Πάπας. Όλα αυτά, φυσικά, έρχονται πακέτο με παιδικά τραύματα, ανασφάλειες και ένα εγώ υπό αμφισβήτηση, που θα κάνουν κάθε του μονόλογο περί αγάπης και πίστης αλλά και κάθε του ξέσπασμα σκηνές που αξίζει να δεις στο repeat.

«The New Pope»: Ο νέος είναι ωραίος! - εικόνα 2

Ο Τζον Μάλκοβιτς είναι ο νέος Πάπας που ήρθε για να μείνει, χωρίς όμως να εκθρονίσει τα όσα έχει χτίσει μέχρι σήμερα ο Πάολο Σορεντίνο. Tα δουλεμένα στη λεπτομέρεια κάδρα του Ιταλoύ auter αποκτούν άλλη μαγεία όταν στο κέντρο τους βρίσκεται η επιβλητική παρουσία του Μάλκοβιτς, η μουσική είναι και πάλι στο επίκεντρο όπως και σε κάθε του δημιούργημα (οι ψαλμωδίες μπλέκονται με τέκνο τρανς ήχους και στους τίτλους αρχής, στο ρυθμό του «Good Time Girl» των Sofi Tukker, νεαρές καλόγριες επιδίδονται σε ένα σέξι χορευτικό που μοιάζει με όργιο κάτω από τα neon φώτα του σταυρού του κοιτώνα τους), ενώ το σεξ συνεχίζει να είναι εκεί, άλλοτε να υποδηλώνεται και άλλοτε να φωνάζει.

Και όλα αυτά υπό το βλέμμα του Τζουντ Λο… Ο παλιός, αυτός που έστρωσε το δρόμο της αμαρτίας σε αυτό το σουρεαλιστικό, προκλητικό ποντιφικάτο μπορεί να βρίσκεται (προς το παρόν;) σε κώμα, συνεχίζει όμως έξυπνα να είναι «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών»…

«The New Pope»: Ο νέος είναι ωραίος! - εικόνα 3

Η σειρά κάνει α’ τηλεοπτική προβολή ταυτόχρονα στο COSMOTE SERIES HD και τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο εξωτερικό, το Σάββατο 11/1 και κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο στις 22:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.