Ο νέος, τηλεοπτικός «Δράκουλας» δαγκώνει υπέροχα

Η μίνι σειρά συμπαραγωγής του BBC και του Netflix δίνει νέα ζωή στον χιλιοειπωμένο θρύλο του διασημότερου βαμπίρ και συστήνει ένα νέο, σκοτεινό και απολαυστικά αιμοδιψή κόμη Δράκουλα.

Ο νέος, τηλεοπτικός «Δράκουλας» δαγκώνει υπέροχα

Ενα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά δίδυμα των τελευταίων χρόνων, οι Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, δημιουργοί του «Σέρλοκ» (και οι δύο έχουν βάλει την υπογραφή τους και στο «Doctor Who»), επεφύλασσαν ένα σκοτεινό πρωτοχρονιάτικο δώρο για τους Βρετανούς συμπατριώτες τους και τηλεθεατές του BBC One: το πρώτο επεισόδιο της μίνι σειράς τους «Dracula».

Με ένα γρήγορο scroll στο twitter καταλαβαίνεις ότι λίγοι από αυτούς κατάφεραν να κοιμηθούν εκείνο το βράδυ – άλλοι έμειναν ξάγρυπνοι από τρόμο και άλλοι από αγωνία περιμένοντας τα δύο επόμενα επεισόδια της σειράς. Το hype, βέβαια, απογειώθηκε όταν και τα τρία επεισόδια (μιάμισης ώρας το καθένα) προσγειώθηκαν στο Netflix στις 4/1, ζωντανεύοντας ξανά το θρύλο του διασημότερου βρικόλακα, του μεγαλοπρεπή, σκοτεινού, απολαυστικά αιμοδιψή κόμη Δράκουλα.

Η σειρά, που είναι εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, θέλει τον Άγγλο δικηγόρο Τζόναθαν Χάρκερ (Τζον Χέφερναν) να κάνει μια επαγγελματική επίσκεψη στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα (Κλάες Μπανγκ, «Το Τετράγωνο») στην Τρανσυλβανία. Όπως είναι αναμενόμενο, καταλαβαίνεις αμέσως ότι τίποτα δεν πάει καλά σε αυτήν την επίσκεψη, αφού η σειρά ξεκινά με τον σχεδόν νεκροζώντανο Τζόναθαν να αφηγείται στην Αδελφή Αγκάθα (η Ντόλι Ουέλς ενσαρκώνει μία από τις πιο κουλ καλόγριες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια) τα όσα πέρασε στα χέρια του κόμη Δράκουλα.

Πώς όμως κατάφερε να ξεφύγει και να βρεθεί στο μοναστήρι όπου αφηγείται την φρικιαστική περιπέτειά του; Χωρισμένος σε δύο χρονικές περιόδους, αυτός ο «Δράκουλας» έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να δώσει νέα ζωή σε έναν κουρασμένο και χιλιοειπωμένο θρύλο. Ένα κάστρο που μοιάζει με λαβύρινθο, νυχτερίδες (και πολλές μύγες), σκιές και αίματα που θα παγώσουν το δικό σου και μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που θα σε παρασύρει: ακόμα και από την ασφάλεια του καναπέ σου, θα νιώσεις τα δόντια του να πλησιάζουν απειλητικά στο λαιμό σου…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.