Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019

Ξεχωρίζουμε τους έξι ηθοποιούς που μας κέρδισαν με τις ερμηνείες τους την περασμένη χρονιά, φτιάχνοντας την κορυφαία πρωταγωνιστική παρέα στην TV.

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019

Ξεχωρίζουμε τους έξι ηθοποιούς που μας κέρδισαν με τις ερμηνείες τους την περασμένη χρονιά, φτιάχνοντας την κορυφαία πρωταγωνιστική παρέα στην TV.

#1 Τζαρέλ Τζερόμ

«When They See Us»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 1

Μετρώντας μόλις τρία χρόνια στην ενεργό υποκριτική (πρωτοεμφανίστηκε στο «Moonlight» το 2016), ο 21χρονος Τζάρελ Τζερόμ (Emmy καλύτερης αντρικής ερμηνείας σε μίνι σειρά) ήταν ο μόνος από το καστ του «When They See Us» που ανέλαβε να ενσαρκώσει τον ρόλο τού ενός από τους «πέντε του Σέντραλ Παρκ», του Κόρεϊ Γουάιζ, και ως εφήβου που καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και ως ενήλικου που εκτίει άδικα την ποινή του με τον πιο βάναυσο τρόπο· ο Γουάιζ καταδικάστηκε με τα περισσότερα χρόνια ποινής και ήταν ο μόνος που στάλθηκε σε φυλακή ενηλίκων. Με τον ίδιο τον Γουάιζ να είναι παρών σε πολλά από τα γυρίσματα, βοηθώντας τον Τζερόμ να μπει στον ρόλο και να δώσει μία από τις πιο καθηλωτικές ερμηνείες της σεζόν, το «When They See Us», πέραν του ότι είναι μια εξαιρετική σειρά, μπορεί να υπερηφανεύεται πως μας σύστησε κι έναν από τους πιο δυνατούς ηθοποιούς της νέας γενιάς.

#2 Τζένιφερ Άνιστον

«The Morning Show»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 2

Δεκαπέντε χρόνια μετά το φινάλε των «Friends», έπειτα από δεκάδες πιασάρικες (τουλάχιστον εμπορικά) φαρσοκωμωδίες και μερικές διστακτικές πλην τίμιες «μεταμορφώσεις» στο ανεξάρτητο σινεμά (βλ. «Cake»), ήρθε επιτέλους η ώρα που η Τζένιφερ Άνιστον αποδεικνύει το ερμηνευτικό ταλέντο της ως Άλεξ Λέβι, διάσημη τηλεπαρουσιάστρια ενός επιτυχημένου πρωινού μαγκαζίνο της αμερικανικής τηλεόρασης, στη φιλόδοξη σειρά της Apple TV+ «The Morning Show». Περνώντας από κάθε πιθανό συναισθηματικό στάδιο, από χαρά και λύπη μέχρι οργή, θυμό αλλά και το απόλυτο τίποτα, αυτό δηλαδή που πρέπει να δείχνει on air μια παρουσιάστρια που βλέπει την επαγγελματική της καριέρα να κινδυνεύει, η Άνιστον φεύγει πολύ μακριά από τις γνώριμες sitcom μανιέρες και ακολουθεί ένα νέο, σύγχρονο υποκριτικό μονοπάτι, που της ταιριάζει απόλυτα και της χαρίζει άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

#3 Νατάσα Λιόν

«Russian Doll»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 3

Την είχαμε ξεχωρίσει από το «Orange is the New Black», φέτος όμως η Νατάσα Λιόν έλαμψε μέσα στο σκοτεινό της δημιούργημα «Russian Doll», που παρουσίασε μαζί με τις Έιμι Πόλερ και Λέσλι Χέντλαντ στο Netflix. Πρωταγωνιστώντας ως μποέμ και κουλ Νεοϋορκέζα Νάντια, που πεθαίνει και ανασταίνεται ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της, η Λιόν βρίσκεται μπλεγμένη σε μια μακάβρια χρονοδίνη, σε ένα υπαρξιακό αδιέξοδο (ή μάλλον λαβύρινθο), που τη μετατρέπει σε κυνική φιλόσοφο κι εμείς γινόμαστε θεατές σε μία από τις πιο απολαυστικές τηλεοπτικές λούπες που έγινε συνώνυμο του binge-watching· πόσες φορές έκανες rewind για να απολαύσεις ξανά και ξανά τις κατάμαυρες ατάκες της;

#4 Ολίβια Κόλμαν

«The Crown»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 4

Έχοντας ήδη βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της βασίλισσας Άννας στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, η Ολίβια Κόλμαν αναλαμβάνει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στην τρίτη σεζόν του επιτυχημένου «The Crown» και μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά στις (υποκριτικές) φλέβες της ρέει γαλάζιο αίμα... Το στοίχημα ήταν δύσκολο: η Κλερ Φόι είχε εντυπωσιάσει ως νεαρή βασίλισσα και η απόφαση της παραγωγής να αλλάζει τους ηθοποιούς, ώστε να ακολουθείται η ηλικία των ηρώων, έμοιαζε με ρίσκο. Κάθε αμφιβολία όμως γκρεμίστηκε όταν η Ολίβια Κόλμαν παρέλαβε τα σκήπτρα. Με λιγοστά λόγια και φουλ εκφραστικά μάτια (αυτό το ένα και μοναδικό –φυσικό– δάκρυ έχει γράψει ιστορία), η 45χρονη Βρετανίδα αποδεικνύει ότι είναι γεννημένη για… βασιλικές ερμηνείες.

#5 Τζάρεντ Χάρις

«Chernobyl»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 5

Πώς γίνεται κάτι τόσο δυσάρεστο να προκαλέσει τέτοιον ενθουσιασμό; Μιλάμε φυσικά για το άρτιο αποτέλεσμα που είχε το «Chernobyl» του ΗΒΟ και του SKY. Εξαιρετική φωτογραφία, υποδειγματικό sound design κι επιτυχημένο καστ έφτιαξαν μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς. Καταλυτικός ο ρόλος του Τζάρεντ Χάρις, που ενσαρκώνει τον τραγικό ήρωα/καθηγητή Βαλέρι Λεγκάσοφ. Ανοίγοντας τη σειρά με μια καθηλωτική σκηνή αυτοκτονίας, συνεχίζοντας με μια εύθραυστη ευγένεια, που μετατρέπεται σε ψυχικό σθένος, και κλείνοντας με ένα επιβλητικό one-man-show (η σκηνή διαρκείας της δίκης), o Τζάρεντ Χάρις κερδίζει δικαίως τα εύσημα για έναν δύσκολο ρόλο και βάζει ψηλά τον πήχη για όσους ηθοποιούς ενσαρκώνουν πραγματικά πρόσωπα.

#6 Νσούτι Γκάτουα

«Sex Education»

Οι καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες του 2019 - εικόνα 6

Όπως το «Derry Girls» και το «The End of the F***ing World», έτσι και το «Sex Education» ήρθε για να αλλάξει μια και καλή τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις εφηβικές σειρές. Ειλικρινές, αληθινό, αιχμηρό και διεισδυτικό, το «Sex Education», που στις 17/1 επιστρέφει στο Netflix με δεύτερη σεζόν, είναι το καλύτερο δείγμα coming-of age σειράς και οφείλει πολλά στο επιτυχημένο καστ νέων ηθοποιών. Μπορεί ο Νσούτι Γκάτουα, που ενσαρκώνει τον ανοιχτά γκέι Έρικ, να μην είναι ο πρωταγωνιστής, δημιούργησε όμως ένα ολόφρεσκο queer icon, που με το λαμπρό του άστρο (και τα φανταχτερά του ρούχα) «τυφλώνει» κάθε ομοφοβικό σχόλιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.