Θα ξαναδούμε το σήμα του Mega στις οθόνες;

Τι αλλάζει στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα μετά την απόκτηση του σήματος και της ταινιοθήκης του Mega Channel από την Alter Ego;

Θα ξαναδούμε το σήμα του Mega στις οθόνες;

Η απόκτηση της έκτης τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας από την Alter Ego, εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε βάλει ένα τέλος στον αναβρασμό που επικρατούσε για πολύ καιρό, και το One Channel, που λειτουργεί ήδη διαδικτυακά, ετοιμαζόταν για τη μεγάλη του τηλεοπτική πρεμιέρα στα μέσα Νοεμβρίου. Τα πάντα όμως άλλαξαν μετά την πρόσφατη επικράτηση του εφοπλιστή στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel, που έφερε στην ιδιοκτησία του τόσο το σήμα του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού όσο και την ισχυρή ταινιοθήκη του (έναντι 34 εκατομμυρίων ευρώ).

Φτου κι απ’ την αρχή, λοιπόν, με την τράπουλα να ξαναμοιράζεται στο τηλεοπτικό τραπέζι... Ποιος μένει, ποιος φεύγει και τι αλλάζει στην τηλεοπτική πραγματικότητα; Όπως όλα δείχνουν, το One παραμένει στην αποκλειστικά διαδικτυακή λειτουργία του, δίνοντας τη θέση του στον τηλεοπτικό αέρα στο Mega. Το πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει το σταθμό που σταμάτησε να εκπέμπει στις 28/10/2018 (και σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του) να επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις αρχές του νέου χρόνου, με ισχυρή παρουσία σειρών σε καθημερινή βάση κι ενημερωτικό πρόγραμμα που θα μοιράζεται, τουλάχιστον στην αρχή, με το One.

Το τοπίο όμως στο οποίο καλείται να ενταχτεί το Mega δεν έχει καμία σχέση με την τηλεόραση όπως τη γνώρισε και όπως την άφησε. Ο άλλοτε πρωτοπόρος στη μυθοπλασία έχει πλέον ισχυρούς αντιπάλους και ως μόνο όπλο την ισχυρή ταινιοθήκη του. Θα επικρατήσει η νοσταλγία ή μήπως το κοινό διψάει για κάτι νέο; Και σε ποια πλευρά θα αποφασίσει να ταχτεί το Μεγάλο Κανάλι; Θα εκμεταλλευτεί μέχρι τέλους το δυνατό παρελθόν του ή θα τολμήσει να κάνει μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.