Όλη η ιστορία των κόμικς αποκαλύπτεται σε έξι επεισόδια

Το ντοκιμαντέρ «Η άγνωστη ιστορία των κόμικς» έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2.

Όλη η ιστορία των κόμικς αποκαλύπτεται σε έξι επεισόδια

Μπορεί ο Ρόμπερτ Κίρκμαν να συγκαταλέγεται στα πιο δυνατά ονόματα της βιομηχανίας των κόμικς, ως συγγραφέας του «Walking Dead», δημιούργησε όμως το 2018 το ντοκιμαντέρ «Η άγνωστη ιστορία των κόμικς» (που έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Τετάρτη 1/5, 11.30, στην ΕΡΤ2) με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχε ως έφηβος, όταν άρχισε να ανακαλύπτει την 9η τέχνη, η οποία έμελε να κατακτήσει την ποπ κουλτούρα. Χωρίζει το ντοκιμαντέρ του σε έξι επεισόδια και ξεκινά τη δική του αφήγηση για τα όσα του κίνησαν τότε το ενδιαφέρον.

Στο πρώτο επεισόδιο, ένα μίνι αφιέρωμα στη Marvel και στα αμέτρητα αστέρια που πρόσθεσε στο υπερηρωικό σύμπαν, ο σπουδαίος Σταν Λι αναλύει το μύθο πίσω από τον εκδοτικό οίκο-μεγαθήριο, ενώ τα επεισόδια που ακολουθούν ρίχνουν φως στις ιστορίες, στους ανθρώπους και στα γεγονότα που έχουν διαμορφώσει το σύμπαν των κόμικς όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Πώς σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο υπερηρωικό κόσμο ένα δημιουργικό μυαλό αποφάσισε να προσθέσει έναν γυναικείο ήρωα, τη Wonder Woman, εμπνευσμένος τόσο από τη σύζυγο όσο και από την ερωμένη του; Μήπως ο χειρότερος εφιάλτης του Superman δεν είναι o Λεξ Λούθορ αλλά η… γραφειοκρατία; Γιατί η Νέα Υόρκη έμπαινε πάντα στο στόχαστρο του εκάστοτε villain και πώς αυτό άλλαξε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου; Τι κρύβεται πίσω από την άνοδο και την πτώση των Milestone Comics, του εκδοτικού οίκου που στα ’90s αποφάσισε να δημιουργεί χαρακτήρες εμπνευσμένους αποκλειστικά από τις μειονότητες της Αμερικής; Και ποιοι «αποστάτες» ίδρυσαν την Image Comics για να ανταγωνιστούν τους γίγαντες Marvel και DC Comics; Οι απαντήσεις στην «Άγνωστη ιστορία των κόμικς» στην ΕΡΤ2 (Τετ. 1/5-Παρ. 3/5 & Δευτ. 6/5-Τετ. 8/5 στις 11.30).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.