Είδαμε το «Twilight Zone» και αναμεταδίδουμε

Ο Τζόρνταν Πιλ ανοίγει την πόρτα σε μια ακόμα ανατριχιαστική διάσταση, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη.

Είδαμε το «Twilight Zone» και αναμεταδίδουμε

Στο νέο reboot της θρυλικής sci-fi ανθολογίας «The Twilight Zone» (1959-1964), ο βραβευμένος με Όσκαρ Αφροαμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!», «Εμείς») κρατά το ρόλο του παραγωγού (μαζί με τον Σάιμον Κίνμπεργκ) όσο και του παρουσιαστή, σαν άλλος Ροντ Σέρλινγκ, και μας καλωσορίζει σε ένα καινούργιο ταξίδι στη «Ζώνη του Λυκόφωτος».


Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια που παρακολουθήσαμε ξεκινούν με το 30λεπτο «Nightmare at 30.000 feet» (το μόνο που κρατά την ορίτζιναλ διάρκεια καθώς τα υπόλοιπα φτάνουν το 50λεπτο), ένα remake του κλασικού επεισοδίου του 1963, που όμως κάνει εξαρχής τον πρωταγωνιστή (Άνταμ Σκοτ) ήρωα ενός διαφορετικού μυστηρίου, δηλώνοντας παράλληλα τον ξεκάθαρο θαυμασμό της νέας ομάδας του «Twilight Zone» για το «dimension of imagination» που δημιούργησε ο πρωτοπόρος δημιουργός του Σέρλινγκ: χαρακτηριστικά κλειστοφοβικά πλάνα αποτίνουν φόρο τιμής στο κλασικό επεισόδιο, άλλα θα σου θυμίσουν κάτι από «Χ-Files» υπογραμμίζοντας έτσι τη μεγάλη επιρροή της θρυλικής σειράς σε ό,τι «μεταφυσικό» πέρασε από την tv, ενώ αριθμοί, αντικείμενα και ονόματα θα ενώσουν νοητά μεταξύ τους τόσο τα νέα one-off επεισόδια όσο και τα παλαιότερα.

Είδαμε το «Twilight Zone» και αναμεταδίδουμε - εικόνα 1

Στο δεύτερο επεισόδιο με τίτλο «The Comedian» (θα προβληθεί μαζί με το πρώτο στο COSMOTE CINEMA4HD στις 3/4, στις 24.00), ο Κουμάιλ Ναντζιάνι έρχεται αντιμέτωπος με το κόστος της δόξας μέσα από μια αρκετά προβλέψιμη ιστορία που θα κυλούσε σαφώς καλύτερα αν παρέμενε στο 30λεπτο φορμά.

Το τρίτο επεισόδιο («Replay», 13/4, 21.00, COSMOTE CINEMA4HD) βάζει την εξαιρετική Σάνα Λέιθαν σε μια τρομακτική λούπα, μια επανάληψη καταστάσεων που δυστυχώς δεν διαφέρει καθόλου από την εικόνα της Αμερικής του σήμερα και κάπου εκεί –ανάμεσα στο ξεκάθαρο κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο που μοιάζει αυτονόητο σε ό,τι υπογράφει ο ευαισθητοποιημένος Πιλ– ζωντανεύει και η γνώριμη, γεμάτη σασπένς ατμόσφαιρα του «Twilight Zone», και η σειρά μοιάζει να αποκτά ρυθμό, με το «A Traveler» να ακολουθεί το ίδιο δυναμικά (20/4, 21.00, COSMOTE CINEMA4HD).

Είδαμε το «Twilight Zone» και αναμεταδίδουμε - εικόνα 2

Χωρίς να μπορούμε να κρύψουμε την περιέργειά μας για το πόσο θα απογειωνόταν το αποτέλεσμα αν ένα από τα δέκα συνολικά επεισόδια είχε και τη σεναριακή υπογραφή του σύγχρονου μετρ του horror, Τζόρνταν Πιλ, το νέο «Twilight Zone» συνεχίζει να πατά στην ίδια τρομακτική αλήθεια: όλα μπορούν να συμβούν στη «Ζώνη του Λυκόφωτος». Και στην πραγματικότητα, ακόμα και τα πιο αναπάντεχα σενάρια είναι πιθανό να πάρουν μια εφιαλτική τροπή και ο Τζόρνταν Πιλ βρίσκεται πλέον σε κάθε οθόνη, μικρή και μεγάλη, για να μας το θυμίζει.

Τα top επεισόδια της original σειράς

Είδαμε το «Twilight Zone» και αναμεταδίδουμε - εικόνα 3

«Eye of the Beholder», 1960 (σεζόν 2, επεισόδιο 6)

Σε μια δυστοπική κοινωνία όπου δεν χωρούν άσχημοι άνθρωποι, μια νεαρή γυναίκα καλυμμένη με επιδέσμους περιμένει να δει τα αποτελέσματα της αναγκαστικής χειρουργικής επέμβασης που θα την κάνει «κανονική».

«The Monsters Are Due on Maple Street», 1960 (σεζόν 1, επεισόδιο 22)

Σε μια φιλήσυχη γειτονιά στα αμερικανικά προάστια, μια πιθανή εισβολή εξωγήινων με ανθρώπινη μορφή κάνει τους κατοίκους να υποψιάζονται ο ένας τον άλλον.

«Time Enough at Last», 1959 (σεζόν 1, επεισόδιο 8)

Ένας βιβλιοφάγος βρίσκει επιτέλους άπλετο χρόνο για διάβασμα, όταν ο ίδιος και τα βιβλία είναι οι μόνοι που γλυτώνουν από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.