Βρεθήκαμε στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»

Η ταινία «Έτερος Εγώ» μεταφέρεται στην τηλεόραση από την COSMOTETV και λίγο πριν από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων βρεθήκαμε στην Κάντζα και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια και τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς.

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»

Εχοντας κατά νου τη σκοτεινή ατμόσφαιρα των αστυνομικών σειρών του εξωτερικού, μας φάνηκε παράξενο να βρισκόμαστε στην ηλιόλουστη Κάντζα για να παρακολουθήσουμε από κοντά τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Έτερος Εγώ». Μπαίνοντας όμως σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα μα άκρως εντυπωσιακά κτίρια που παλιότερα στέγαζαν την αυτοκρατορία του Λάκη Γαβαλά, τα πράγματα αλλάζουν. Ανάμεσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και πίσω από αμέτρητες πόρτες έχουν στηθεί τα εσωτερικά της ελληνικής αστυνομίας, αίθουσες ανακρίσεων κι ερευνών, ένα νεκροτομείο και μια ψυχιατρική κλινική, ενώ ένα πτώμα που φέρει την υπογραφή των μετρ των σπέσιαλ εφέ αδερφών Αλαχούζου μας βάζει στο κλίμα.

Αφού παρακολουθήσαμε μέρος των γυρισμάτων, με τον ευδιάθετο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Σωτήρη Τσαφούλια να μας παραδίδει ένα μίνι μάθημα κινηματογραφικών τεχνικών, καθίσαμε μαζί του στο τραπέζι της «αίθουσας ερευνών της αστυνομίας». Γύρω μας αμέτρητες οθόνες με στοιχεία, πίνακες με φωτογραφίες υπόπτων αλλά κι ένας χάρτης της Ελλάδας. Πού βρισκόμαστε λοιπόν; «Σε μια καινούργια ιστορία, την οποία βαφτίζουμε “Έτερος Εγώ, κεφάλαιο 2: Χαμένες Ψυχές”», μας εξηγεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας. «Το “Έτερος Εγώ” σηματοδοτεί ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σύμπαν, τόσο αισθητικά όσο και σε ό,τι αφορά τους χαρακτήρες, μόνο που εδώ αντί του Πυθαγόρα έχουμε έναν δολοφόνο που σκοτώνει μόνο δολοφόνους, ακολουθώντας τους άθλους του Θησέα, μέσα από τον αποσυμβολισμό των οποίων ο Λαΐνης και η αστυνομία οδηγούνται στον ένοχο. Η αλληγορία των μύθων είναι ένα πεδίο που, τουλάχιστον συγγραφικά, με ιντριγκάρει πάρα πολύ».

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» - εικόνα 1

Το «Έτερος Εγώ», λοιπόν, επιστρέφει τον ερχόμενο Μάιο μέσα από οκτώ επεισόδια που θα προβληθούν από τη νέα πλατφόρμα της COSMOTETV. Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή αυτή δεν μας εξέπληξε και πολύ, καθώς η ταινία άγγιξε τους θεατές: στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης απέσπασε τα βραβεία κοινού και νεότητας, ενώ στο youΤube κανάλι όπου ανέβηκε μετά τη σύντομη κινηματογραφική της πορεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατ. views. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας παραδέχεται ότι είχε δεχτεί αρκετές προτάσεις για το σίκουελ, η πρόταση της COSMOTETV όμως ήταν εκείνη που «διασφάλιζε τα κινηματογραφικά στάνταρ που δεν θα πρόδιδαν την αγάπη του κόσμου».

Η παραμονή στην ίδια θεματολογία και η διατήρηση του σύμπαντος του «Έτερος Εγώ» ήταν αυτές που έπεισαν τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να ενσαρκώσει ξανά τον ρόλο του εκκεντρικού εγκληματολόγου Δημήτρη Λαΐνη και τον Μάνο Βακούση τον ρόλο του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Απόστολου Μπαρασόπουλου, με τον τελευταίο να στέκεται και στη μαεστρία του Τσαφούλια, που «δεν φοβήθηκε να πάρει ρίσκα». Ο Πέτρος Λαγούτης, άρτι αφιχθείς στο καστ ως αστυνομικός-βοηθός του Μπαρασόπουλου, συμπλήρωσε πως «είναι χαρά να συμμετέχεις σε τέτοιου τύπου παραγωγές, που σπανίζουν στη χώρα μας και ρισκάρουν για κάτι διαφορετικό, δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις τη δουλειά σου όπως την ονειρεύτηκες».

Πώς βλέπει όμως ο Σωτήρης Τσαφούλιας το μέλλον του αστυνομικού προϊόντος στην ελληνική σκηνή; «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας και ηθοποιοί, απλώς θεωρούμε ότι, για να πιάσουμε ένα τέτοιο είδος, πρέπει απαραίτητα να έχουμε ένα υψηλό budget εκατομμυρίων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, για να φτάσουμε το επίπεδο ξένων παραγωγών, πρέπει σιγά σιγά να τολμάμε. Θεωρώ ότι αυτοί που πετυχαίνουν δεν είναι πάντα οι πιο ικανοί, αλλά αυτοί που τολμούν να φανταστούν ως εφικτό κάτι που ο άλλος δεν δοκιμάζει καν. Αν οι δημιουργοί ξεκινήσουν να πειραματίζονται χωρίς να έχουν στο νου τους τα φεστιβάλ, τις κριτικές και τα βραβεία, αν μοιραστούν με αγάπη και πίστη την ιστορία τους, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα σε σύγκριση με ξένα ή μη έργα, αυτό θα περάσει και στον θεατή και η ταινία θα πάρει τη θέση που πρέπει να πάρει».

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.