Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα

Δύο ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου και σειρές σε α' τηλεοπτική προβολή, ανάμεσά τους και το «Taboo» με τον Τομ Χάρντι, σχηματίζουν μία από τις πιο δυνατές τηλεοπτικές εβδομάδες της ΕΡΤ2.

Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα

Λίγο μετά από τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των δέκα οσκαρικών υποψηφιοτήτων και έφυγε με ένα χρυσό αγαλματίδιο από την 91η τελετή απονομής των Όσκαρ, αυτήν την εβδομάδα η ΕΡΤ2 προβάλλει δύο κορυφαίες ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη. Ο αντισυμβατικά ρομαντικός «Αστακός» (2015) έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το Σάββατο 2/3 στις 22.00, ενώ ο «Κυνόδοντας» (2009), η ευρηματική και αλληγορική ταινία που έκανε διάσημο το ιδιαίτερο κινηματογραφικό σύμπαν του Έλληνα δημιουργού, προβάλλεται την Κυριακή 3/3 στις 23.30.

Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1
«Οικογένειας Ντάρελ»

Από τις πρεμιέρες τηλεοπτικών σειρών, η αρχή γίνεται με την πρώτη σεζόν της βραβευμένης με 4 BAFTA «Οικογένειας Ντάρελ», την βρετανική δραματική κομεντί που είναι γυρισμένη στην Κέρκυρα (Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, πρεμιέρα στις 2/3). Βασισμένη στην «Τριλογία της Κέρκυρας» του Βρετανού μυθιστοριογράφου Τζέραλντ Ντάρελ, η σειρά ακολουθεί την Λουίζα Ντάρελ, μια οικονομικά κατεστραμμένη αλλά γεμάτη ζωντάνια χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αγγλία της δεκαετίας του ’30 και να εγκατασταθεί με τα παιδιά της, Λέσλι, Μάργκο, Λάρι και Τζέρι, σε ένα ηλιόλουστο ελληνικό νησί.

Η σκοτεινή βρετανική σειρά εποχής «Taboo» έρχεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.30 (πρεμιέρα Δευτέρα 4/3) και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χαρτιά της ΕΡΤ2. Με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι (ο ίδιος βρίσκεται στους δημιουργούς της σειράς μαζί με τον πατέρα του και τον Στίβεν Νάιτ, το μυαλό πίσω από τους «Peaky Blinders», ενώ στους παραγωγούς συγκαταλέγεται ο Ρίντλεϊ Σκοτ), η σειρά μάς μεταφέρει στο Λονδίνο του 1814, όπου εμφανίζεται ο Τζέιμς Ντελέινι έπειτα από ένα μακροχρόνιο ταξίδι στην Αφρική, την ώρα που όλοι τον θεωρούσαν νεκρό. Αλλαγμένος και στοιχειωμένος από το παρελθόν, θα αναγκαστεί να πλεύσει σε επικίνδυνα νερά για να διεκδικήσει ό,τι απέμεινε από την κληρονομιά του πάμπλουτου πατέρα του που δικαιωματικά του ανήκει.

Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2
«Taboo»

Την τριάδα των πρεμιέρων ολοκληρώνει η δραματική μίνι σειρά μυστηρίου «Η Εξαφάνιση», που εξιστορεί την ιστορία του Τόνι και της Έμιλι, ενός ζευγαριού που η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα, όταν ο πεντάχρονος γιος τους Όλιβερ εξαφανίζεται στη Γαλλία όπου βρίσκονται μαζί για διακοπές. Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο και υποψήφια για Χρυσές Σφαίρες και BAFTA δραματική σειρά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 6/3 (και κάθε Τετάρτη) στις 22.30 στην ΕΡΤ2.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.