4 εφηβικές σειρές που ξεχωρίζουν στο Netflix

Τέσσερις σειρές του Netflix επαναπροσδιορίζουν το είδος του νεανικού τηλεοπτικού προϊόντος και το κάνουν να απευθύνεται σε θεατές από 15 έως 115 ετών.

4 εφηβικές σειρές που ξεχωρίζουν στο Netflix

Σε ένα από τα φίλτρα της πλατφόρμας του Netflix, που διευκολύνουν την αναζήτηση της επόμενης σειράς την οποία θα παρακολουθήσεις, υπάρχει και η κατηγορία «εφηβικές σειρές», που σε πολλούς φαντάζει πιο τρομακτική και από τα θρίλερ ή τα αστυνομικά. Μήπως, πατώντας το κουμπί, θα γεμίσει η οθόνη με ροζ μονόκερους και χοντροκομμένα σεξοαστεία; Αυτήν την απορία είχαμε και πριν από μία δεκαετία, όταν κυκλοφόρησε το «Glee», που όμως κατέρριψε τα στερεότυπα αφού αποδείχτηκε φρέσκο και άκρως διασκεδαστικό. Τι γίνεται όμως σήμερα; Υπάρχουν παραδείγματα εκεί έξω που θα σε κάνουν να δώσεις ακόμη μία ευκαιρία σε αυτήν την πολύπαθη κατηγορία; Για να απαντήσουμε, μπήκαμε στο μενού του Netflix κι επιλέξαμε τέσσερις σειρές που γεννήθηκαν στους σχολικούς διαδρόμους και αξίζει να ανακαλύψεις.

#1 «The End of the F***ing World»

Στα πρώτα λεπτά του πιλότου ο 17χρονος Τζέιμς δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς να δολοφονήσει κάποιον, ενώ η συνομήλική του Αλίσα κάνει θρύψαλα το smartphone της. Αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της μαύρης κωμωδίας του βρετανικού Channel 4, η οποία μετακόμισε πρόσφατα στο Netflix, απέχουν πολύ από τον μέσο έφηβο. Οι δυο τους ξεκινούν την επανάστασή τους με ένα περιπετειώδες roadtrip, το οποίο κλείνει με ένα από τα πιο cliffhanger φινάλε και μας αφήνει σε αναμμένα κάρβουνα για τη δεύτερη σεζόν.

#2 «Elite»

4 εφηβικές σειρές που ξεχωρίζουν στο Netflix - εικόνα 1

Με τρία μέλη του «Casa de Papel» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το ισπανικό «Elite» ήρθε με φόρα στις πρωτότυπες παραγωγές του Netflix και κέρδισε το κοινό, καθώς βλέπεις σε οκτώ επεισόδια όλα όσα περιμένεις να δεις σε ένα teen δράμα: έρωτες, ίντριγκες, εκβιασμοί και αρκετοί bullies συνοδεύουν μια δολοφονία σε ένα ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούν «οι αρχηγοί του αύριο». Η πλοκή δεν σε εντυπωσιάζει και τόσο, όμως το μυστήριο του whodunit ταιριάζει γάντι στον binge watching χαρακτήρα του Netflix.

#3 Sex Education

Μπορεί να κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιανουαρίου, δύσκολα όμως θα βρεθεί αντίπαλος που θα του κλέψει τον τίτλο της καλύτερης φετινής σειράς της κατηγορίας (ή και της χρονιάς). Εδώ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το σεξ, μακριά όμως από κάθε χοντροκοπιά η οποία συνόδευε μέχρι πρότινος τις εφηβικές σειρές που καταπιάνονταν με το θέμα. Το σεξ γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι στον ψυχισμό των παρεξηγημένων εφήβων, οι οποίοι αποδεικνύονται τελικά σοφότεροι από τους (καταπιεστικούς ή και απόντες) γονείς τους.

#4 «Derry Girls»

4 εφηβικές σειρές που ξεχωρίζουν στο Netflix - εικόνα 2

Αν είσαι λάτρης του πραγματικά καμένου χιούμορ, θα αγαπήσεις τα κορίτσια του Ντέρι από το πρώτο λεπτό. Αυτή η απολαυστική παρέα έρχεται από το ομώνυμο χωριό της Βόρειας Ιρλανδίας των ’90s και θα σε κάνει να νοσταλγήσεις την εποχή που δεν ήξερες τι είναι smartphone. Εν μέσω αναφιλητών απ’ τα γέλια, θα ανακαλύψεις ότι η ιρλανδική οικογένεια έχει πολλά κοινά με την ελληνική και αν είσαι σε mood, μπορεί και να χορέψεις ακούγοντας ’90s διαμάντια που απολάμβανες χωρίς ενοχές στα νιάτα σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.