Πού θα δούμε τελικά το «Little Drummer Girl»;

Η κατασκοπική μίνι σειρά του BBC που γυρίστηκε μετά από πολλά εμπόδια στην Ελλάδα, βρίσκει επιτέλους τηλεοπτική στέγη και στη χώρα μας.

Πού θα δούμε τελικά το «Little Drummer Girl»;

Ήταν Ιούνιος του 2018 όταν η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μάς ενημέρωσε και επίσημα ότι η κατασκοπική μίνι σειρά του BCC «Little Drummer Girl» που βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ολοκλήρωσε με επιτυχία τα γυρίσματά της στην Ελλάδα.

Αρχικά, το αίτημα του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη της σειράς, Παρκ Τσαν-Γουκ («Η Υπηρέτρια», «Oldboy»), για τη χορήγηση της σχετικής άδειας γυρισμάτων είχε βρει τοίχο, προκαλώντας μάλιστα πολλές αντιδράσεις, αφού η άρνηση ήρθε λίγο μετά από την ανακοίνωση της υλοποίησης ενός πάγιου αιτήματος του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, του cash rebate, ενός αναπτυξιακού νόμου που φιλοδοξεί να φέρει άμεσες επενδύσεις στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.

Οι αντιδράσεις τελικά έπιασαν τόπο, η λογική επικράτησε, κι έτσι το «Little Drummer Girl» πραγματοποίησε τα γυρίσματά του χωρίς προβλήματα σε Κινέτα και Αθήνα, σε συγκεκριμένα σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο όπως είναι η Ακρόπολη και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς και σε μέρη όπως η Ελευσίνα και η Νίκαια που χρησιμοποιήθηκαν για να αναπαραστήσουν το Λίβανο και την Παλαιστίνη αντίστοιχα.

Πού θα δούμε τελικά το «Little Drummer Girl»; - εικόνα 1
Woo-Hyung Kim (Διευθυντής Φωτογραφίας), Carolos Sturmey (Greek Grip), Jim Philpott (UK Grip)

Αφού λοιπόν πήγαν όλα κατ’ ευχήν, ποιος θα φανταζόταν ότι η σειρά που πέρασε από σαράντα κύματα για να πραγματοποιήσει γυρίσματα επί ελληνικού εδάφους θα χρειαζόταν να περάσει άλλα τόσα για να προβληθεί και στην Ελλάδα; Το «Little Drummer Girl», με φόντο τις ελληνικές ομορφιές, έκανε πρεμιέρα στα μέσα του φθινοπώρου του 2018 στο βρετανικό BBC One και στο αμερικανικό AMC κερδίζοντας θετικές κριτικές, όμως τα πλάνα για την προβολή του στην Ελλάδα ήταν μέχρι πρότινος άγνωστα, καθώς δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με το ποιο κανάλι διεκδικεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα όσο και για το που ακριβώς «κολλάει» η όλη διαδικασία.

Εν τέλει, το μυστήριο λύνει το Vodafone TV, το οποίο ανακοίνωσε πως απέκτησε τα δικαιώματα της προβολής του «Little Drummer Girl» (η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας είναι ακόμα άγνωστη) και θα διαθέσει αποκλειστικά και on demand τα έξι επεισόδια της σειράς στους συνδρομητές του.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Emmy Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («Big Little Lies», «True Blood»), ο διπλά υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Σάνον («Η Μορφή του Νερού», «Νυκτόβια Πλάσματα») και η Φλόρενς Πιού («Lady Macbeth») και περιγράφει την ιστορία της Τσάρλι, μιας νεαρής ηθοποιού από την Αγγλία η οποία εισέρχεται στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπίας όταν γνωρίζει και ερωτεύεται έναν Ισραηλινό πράκτορα κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.