Τα reality shows κάνουν επέλαση στην ελεύθερη tv

Το STAR βρίσκεται ήδη σε ανοδική πορεία, χάρη στο επιτυχημένο «MasterChef 3». Τι γεύση μας άφησε όμως η πρεμιέρα του «Your Face Sounds Familiar» και πώς θα μαγειρεύουν τελικά οι Τούρκοι τις καρύδες στο νέο «Survivor»;

Τα reality shows κάνουν επέλαση στην ελεύθερη tv

Το STAR βρίσκεται ήδη σε ανοδική πορεία, χάρη στο επιτυχημένο «MasterChef 3» και κυρίως τη χρυσή τριάδα των σεφ-κριτών. Τι γεύση μας άφησε όμως η πρεμιέρα του «Your Face Sounds Familiar» στον ΑΝΤ1 και πώς θα μαγειρεύουν τελικά οι Τούρκοι τις καρύδες στο νέο «Survivor»;

#1 MasterChef

Τα reality shows κάνουν επέλαση στην ελεύθερη tv - εικόνα 1

Οι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχαν ήδη αποδείξει από πέρυσι ότι δεν χρειάζονται celebrity παρουσιαστές στο πλευρό τους για να απογειώσουν το ριάλιτι σόου μαγειρικής του STAR. Φέτος μοιάζουν να έχουν πάει τη χρυσή συνταγή της επιτυχίας ένα βήμα παραπέρα, αφού πλέον οι αδιαμφισβήτητες γνώσεις τους στη μαγειρική συνδυάζονται με την τηλεοπτική πείρα. Έτσι, άνετοι και χαλαροί, σαν να έχουν ξεχάσει την παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας, υποδέχονται τους υποψήφιους MasterChef στις οντισιόν, συζητούν και αλληλεπιδρούν μαζί τους μέχρι εκείνοι να τους παρουσιάσουν τα πιάτα τους, ενώ την ώρα της κριτικής εκτοξεύουν τα κοφτερά (αλλά ποτέ προσβλητικά) σχόλιά τους με αυστηρή ειλικρίνεια, που προσομοιάζουν σε αυτήν του Γκόρντον Ράμσεϊ.

Στα επόμενα επεισόδια, όταν ολοκληρωθούν οι οντισιόν, αρχίζει ο πραγματικός διαγωνισμός ανάμεσα στους συμμετέχοντες και κόντρα στο χρόνο. Οι συνταγές που θα καλούνται να παρασκευάσουν σε κάθε δοκιμασία έχουν την υπογραφή του σεφ Χάρη Αντωνόπουλου, ενώ με το τέλος της κάθε ομαδικής δοκιμασίας, οι νικητές επιβραβεύονται με μια ξεχωριστή γαστρο-εξόρμηση με τον μέντορά τους Γιάννη Αποστολάκη. Ο γνωστός σεφ, πρώην παίκτης του διαγωνισμού που πλέον έχει και αρκετή τηλεοπτική πείρα (οι ταξιδιωτικοί «Θαλασσόλυκοι» συγκαταλέγονται στα πιο ευχάριστα πρότζεκτ της προηγούμενης σεζόν) θα βάζει και φέτος τους διαγωνιζόμενους (και τους τηλεθεατές) στα «παρασκήνια» γνωστών εστιατορίων της πόλης, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της κουζίνας διάσημων σεφ.

#2 Your Face Sounds Familiar

Με αρκετές καθυστερήσεις ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή για πέμπτη χρονιά το σόου μεταμφιέσεων στον ΑΝΤ1 με τη Μαρία Μπεκατώρου ως οικοδέσποινα και τους Γιώργο Μαζωνάκη, Δημήτρη Σταρόβα, Αλέξη Γεωργούλη και Μιμή Ντενίση στην κριτική επιτροπή. Φέτος το σόου μεταδίδεται για πρώτη φορά μαγνητοσκοπημένο (γι’ αυτό και το τηλεοπτικό κοινό δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία) και ενώ τα νούμερα της πρεμιέρας δεν ήταν καθόλου απογοητευτικά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους φετινούς συμμετέχοντες, από τους οποίους δεν ξεχώρισε κανείς, αφού κανείς τους δεν πέτυχε τίποτα το… familiar (κυρίως φωνητικά) με το άτομο στο οποίο κλήθηκε να μεταμφιεστεί.

Παρά τα εντυπωσιακά σκηνικά, είδαμε τον Ευθύμη Ζησάκη στην πιο αποτυχημένη version του Σάκη Ρουβά και την Κατερίνα Στικούδη σε κάτι που αν έλειπαν τα γαρίφαλα δεν θα θύμιζε σε τίποτα την Πάολα, θαυμάσαμε τις φωνές της Εύας Τσάχρα και της Μελίνας Μακρή (τις δικές τους, αφού δεν προσπάθησαν καν να πλησιάσουν τις φωνές του Σαμ Σμιθ και της Ευρυδίκης αντίστοιχα) και τον Αργύρη Αγγέλου να κερδίζει μεταμφιεσμένος σε κάτι που έμοιαζε κάπως με τον Εντ Σίραν… Να φταίει το άγχος της πρεμιέρας ή μιλάμε για κακή «μοιρασιά» ρόλων από την παραγωγή; Στο τουίτερ πάντως δίνεται μια ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα, καθώς οι μισοί βρέθηκαν να αναπολούν παλιούς ταλαντούχους συμμετέχοντες όπως ο Θανάσης Αλευράς και ο Γιάννης Σαββιδάκης και οι άλλοι μισοί να σχολιάζουν τον Αλέξη Γεωργούλη ως τον μόνο λαμπερό της βραδιάς.

#3 Survivor Ελλάδα-Τουρκία

Τα reality shows κάνουν επέλαση στην ελεύθερη tv - εικόνα 2

Το μεγάλο στοίχημα του ΣΚΑΪ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2/2 στις 21.00 και θέλει 12 παίκτες από κάθε χώρα να δοκιμάζουν δυνάμεις και αντοχές στον Άγιο Δομίνικο. Προς το παρόν διάσημους δεν έχουμε (πιθανώς τους κρατάμε στο ζέσταμα σε περίπτωση χαμηλής τηλεθέασης), έχουμε όμως ξανά παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη και μαζί του για τις μεταδόσεις των αγωνισμάτων τον Γιώργο Λιανό (ο οποίος, ως τραγουδιστής, ελπίζουμε να ελέγχει καλύτερα τα ντεσιμπέλ της φωνής του), αλλά και τον Ατζούν Ιλιτζαλί, τον παρουσιαστή της τουρκικής βερσιόν του παιχνιδιού στα «συμβούλια του νησιού».

Διαβάζοντας τα βιογραφικά σημειώματα των παικτών, καταλαβαίνεις ότι οι 12 Έλληνες παίκτες δεν έχουν και πολλές διαφορές με τους Τούρκους αντιπάλους τους. Όλοι αγαπούν τον αθλητισμό, με τη συντριπτική πλειονότητα να ασχολείται (τι έκπληξη!) με το crossfit, ενώ σχεδόν όλοι βρέθηκαν στο παιχνίδι (ξανά έκπληξη!) για την εμπειρία. Ας μείνουμε λοιπόν στα κοινά και ας ευχηθούμε παίκτες και τουιτεράδες να μείνουν μακριά από εθνικιστικά σχόλια – σε διαφορετική περίπτωση η εκδοχή του «μην παραχαράσσετε την ιστορία» για την Πόλη και την Αγιά Σοφιά μοιάζει να πλησιάζει απειλητικά και άντε να βρεις ερημική παραλία για να γλιτώσεις…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.