Χριστούγεννα μπροστά στην TV

Εορταστικές εκπομπές, μαγνητοσκοπημένα νυχτερινά μουσικά προγράμματα και αμέτρητες ταινίες γίνονται το κατάλληλο backround για το ρεβεγιόν στο σπίτι.

Χριστούγεννα μπροστά στην TV

Τέτοιες ημέρες πριν από αρκετά χρόνια η μικρή οθόνη κατακλυζόταν από διάσημους τραγουδιστές που, ως guest stars στα δεκάδες τότε κωμικά σίριαλ, χτυπούσαν το τηλεοπτικό κουδούνι των πρωταγωνιστών για να ευχηθούν μαζί «Καλά Χριστούγεννα» στους τηλεθεατές, τραγουδώντας και χαμογελώντας παγωμένα μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους του σπέσιαλ επεισοδίου. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και η απουσία αμήχανων εορταστικών επεισοδίων είναι από τα λίγα θετικά που προέκυψαν από την απουσία των ελληνικών σίριαλ. Ας δούμε όμως τι μεταδίδει φέτος τα Χριστούγεννα η ελληνική TV...

Με ενισχυμένο παιδικό πρόγραμμα ξεκινούν από νωρίς το πρωί το STAR και η ΕΡΤ (η οποία ανασύρει από το αρχείο της νοσταλγικές παιδικές εκπομπές), ενώ ο APLHA επενδύει σε οσκαρικά animations όπως «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Ποκαχόντας», «Toy Story 3» και «Ζωούπολη». Φυσικά, δεν λείπουν το «Μόνος στο Σπίτι», ο Ε.Τ. και ο Χάρι Πότερ αλλά και πολλές ρομαντικές κομεντί (ναι, ανάμεσά τους και το απόλυτο χριστουγεννιάτικο guilty pleasure «Love Αctually»).

Χριστούγεννα μπροστά στην TV - εικόνα 1

Μπόλικες και για όλα τα γούστα είναι και οι μουσικές προτάσεις: πέρα από το σταθερό ραντεβού του εορταστικού «Στην υγεία μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο (24/12, 21.00, ΣΚΑΪ), οι παραδοσιακοί θα απολαύσουν το «Αλάτι της γης» (ΕΡΤ1) με εορταστικά τραγούδια και χορούς από τη Θράκη μέχρι την Κάτω Ιταλία (25/12, 12.45) και το αφιέρωμα στους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου (26/12, 12.50), οι κλασικοί θα προτιμήσουν τη «Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη χορωδία του Κρατικού Ωδείου Β. Ελλάδος» (26/12, 09.30, ΕΡΤ3), οι εναλλακτικοί τη συναυλία-ντοκιμαντέρ «Τhe Sex Pistols - There’ll Always Be An England» (22/12, 23.45, ΕΡΤ2) και οι λάτρεις της… νύχτας θα τα σπάσουν με το περσινό πρόγραμμα του «Έναστρον», που φέρνει τους Γιώργο Μαζωνάκη, Πάολα και Στέλιο Ρόκκο από την πίστα στην οθόνη (24/12, 01.00, STAR), και της «Ακτής Πειραιώς» με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Γιάννη Ζουγανέλη (24/12, 24.00, ΑΝΤ1).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.