Όλα όσα θα δούμε το Δεκέμβριο στο Netflix

Το βραβευμένο «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, οι περιπέτειες του «Μόγλη» με τις φωνές των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Μπρους Σπρίνγκστιν έχουν κερδίσει ήδη την προσοχή μας.

Όλα όσα θα δούμε το Δεκέμβριο στο Netflix

Αν είδατε απνευστί το φινάλε του «House of Cards», το «Narcos: Μεξικό» ή την «Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς» των αδερφών Κοέν, τα δυνατότερα χαρτιά του Netflix για το μήνα Νοέμβριο που στριμάρουν ήδη στην πλατφόρμα, ο Δεκέμβριος έρχεται με νέο υλικό και φέρνει online νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα μας κρατήσουν μπροστά στις οθόνες.

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν, το ασπρόμαυρο και λυρικό «Roma», όπως είναι φυσικό πρωταγωνιστεί στις αφίξεις του μήνα. Έρχεται στις 14/12 (την ίδια ημέρα κάνει πρεμιέρα και στις κινηματογραφικές αίθουσες) και έχει ήδη στις αποσκευές του το Χρυσό Λιοντάρι από το Φεστιβάλ Βενετίας καθώς και διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς ανά τον κόσμο. Η καθημερινή ρουτίνα μιας μεσοαστικής οικογένειας και της οικιακής βοηθού της είναι εμπνευσμένη από την παιδική ηλικία του Κουαρόν στην Πόλη του Μεξικού και ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως την πιο σημαντική ταινία της καριέρας του.

Στις πρωτότυπες ταινίες του Netflix έρχεται να προστεθεί και ο «Μόγλης: Ο Θρύλος της Ζούγκλας» (πρεμιέρα 7/12). Η ιστορία του ορφανού αγοριού που μεγάλωσε στις ζούγκλες της Ινδίας και έρχεται αντιμέτωπος με τη ζούγκλα των ανθρώπων παρουσιάζεται με το νεαρό Ροάν Τσαντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τις φωνές των Κρίστιαν Μπέιλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κέιτ Μπλάνσετ και Πίτερ Μάλεν, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άντι Σέρκις, γνωστός και ως μετρ της τεχνικής του motion capture καθώς στο παρελθόν έχει υποδυθεί το Γκόλουμ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον Σίζαρ στον «Πλανήτη των Πιθήκων».

Η Σάντρα Μπούλοκ μπαίνει κι αυτή στη λίστα των χολιγουντιανών ονομάτων που περνούν στη μικρή οθόνη συμπρωταγωνιστώντας μαζί με τους Σάρα Πόλσον, Τρεβάντε Τζόουνς και Τζον Μάλκοβιτς στην ταινία «Με τα Μάτια Κλειστά», παραγωγής Netflix (πρεμιέρα 21/12). Στο μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ που υπογράφει σκηνοθετικά η Σουζάν Μπίερ, μια μητέρα με τα δύο της παιδιά αποφασίζει να ξεκινήσει στα τυφλά ένα επικίνδυνο ταξίδι αναζήτησης καταφυγίου για να γλυτώσει από μια μυστηριώδη δύναμη που οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτοκτονία, απλά και μόνο με την οπτική επαφή.

Περνώντας στις νέες σειρές του Δεκεμβρίου, το Netflix επηρεάζεται από τα Χριστούγεννα και μπαίνει σε ρομαντικό κλίμα παρουσιάζοντας τη γαλλική κωμική σειρά οκτώ επεισοδίων «Έρωτας βάσει σχεδίου» (πρεμιέρα 7/12) όπου οι φίλες της αιώνια single Έλσα προσλαμβάνουν ένα γοητευτικό ζιγκολό για να αναπτερώσουν το ηθικό της, όμως ο έρωτας σύντομα ρίχνει τα βέλη του στο παράδοξο ζευγάρι, με φόντο το Παρίσι -ναι, η σειρά φυσικά και έχει γερές δόσεις ρομαντισμού.

Στο «Εσύ» από την άλλη, που κάνει πρεμιέρα στις 26/12, ο έρωτας αγγίζει τα όρια της εμμονής και ο ρομαντισμός γίνεται κάπως creepy, καθώς ένας ευφυής υπάλληλος βιβλιοπωλείου κινεί βουνά προκειμένου να κάνει (ολο)δικιά του την ανερχόμενη συγγραφέα που έχει ερωτευτεί.

Πολύπαθες ιστορίες αγάπης, έρωτες που περνούν από σαράντα κύματα και απρόσμενα (μα κουραστικά επαναλαμβανόμενα) παιχνίδια της μοίρας… Ό,τι γνωρίζατε μέχρι τώρα για τα «τούρκικα», ξεχάστε το. Η Τουρκία έχει πλέον το δικό της σούπερ ήρωα-τιμωρό, ο οποίος ως άλλος…daredevil αναλαμβάνει να πατάξει το κακό από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Το όνομα αυτού «Χακάν, ο προστάτης» και έρχεται με 18 επεισόδια στις 14/12, ενώ η δεύτερη σεζόν του βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Μετά το καθηλωτικό «Dark», που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τη γερμανική εκδοχή του «Stranger things», το Netflix παρουσιάζει τη δεύτερη γερμανική παραγωγή του στις 7/12. Στη σειρά δέκα επεισοδίων με τίτλο «Τα σκυλιά του Βερολίνου», o φόνος ενός δημοφιλούς ποδοσφαιριστή φέρνει δύο εντελώς διαφορετικούς αστυνομικούς αντιμέτωπους με τον υπόκοσμο του Βερολίνου, αλλά και με τις δικές τους παράνομες δραστηριότητες.

Στην Αυστραλία πάλι, σε μια υπηρεσία πληροφοριών στο Άλις Σπρινγκς που εργάζεται τόσο για αυστραλέζικα όσο και αμερικανικά συμφέροντα, οι υπάλληλοί της έρχονται αντιμέτωποι με εντάσεις και προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων στη μίνι σειρά έξι επεισοδίων «Pine Gap» που κάνει επίσης πρεμιέρα στις 7/12.

Ολοκληρώνοντας τις σειρές, μέσα στο Δεκέμβριο έρχεται «Ο κρατούμενος» (7/12), που βάζει έναν πρώην πεζοναύτη σε «μυστική αποστολή» στις μεξικάνικες φυλακές ώστε να ανακαλύψει τους υπεύθυνους για την απαγωγή της κόρης ενός Αμερικανού δικαστή, το «Φονικό βουνό» (28/12) που ξεσκεπάζει τα μυστικά και τις παρανομίες πίσω από την καλλιέργεια μαριχουάνας στην Αμερική έπειτα από τη μυστήρια εξαφάνιση ενός ντόπιου καλλιεργητή, αλλά και το «Diablero» (21/12) που θέλει έναν ιερέα, έναν κυνηγό δαιμόνων και έναν ερευνητή μεταφυσικών φαινομένων να συνεργάζονται προς την αναζήτηση ενός αγνοούμενου κοριτσιού στον υπόκοσμο της Πόλης του Μεξικού.

Τέλος, από τα νέα πρωτότυπα ντοκιμαντέρ του Netflix, την προσοχή μας έχει κερδίσει ήδη ο «Μπρους Σπρίνγκστιν στο Μπρόντγουεϊ» (πρεμιέρα 16/12), ένα σόου που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του θρυλικού «Τhe Boss», με τον ίδιο να ερμηνεύει live ακουστικές εκδόσεις των τραγουδιών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Omnivore, η σειρά ντοκιμαντέρ του Rene Redzepi

Ο περιβόητος σεφ-πατρόν στρώνει από σήμερα τραπέζι στο Apple TV+, με οκτώ επεισόδια που εξερευνούν σε βάθος τον κόσμο του φαγητού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/07/2024

Τι ετοιμάζει ο ANT1 για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Νέο πρόγραμμα με γνωστές και ολοκάινουριες εκπομπές, νέες σειρές μυθοπλασίας αλλά και τη συνέχεια της "Μάγισσας", τηλεπαιχνίδια, σάτιρα και αθλητισμό.

Βράδια ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Τρία ελληνικά φιλμ για καλοκαιρινές προβολές στην ΕΡΤ3, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Αυγούστου.

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.