Ο John Oliver κάνει τη σάτιρα που χρειαζόμαστε στην τηλεόραση

Θυμόμαστε τα θέματα που έκανε φύλλο φτερό με τον πιο αιχμηρό και ξεκαρδιστικό τρόπο στο «Last Week Tonight», που επιστρέφει στην COSMOTE TV.

Ο John Oliver κάνει τη σάτιρα που χρειαζόμαστε στην τηλεόραση

«Η καλή σάτιρα βοηθάει τους πολίτες να αντεπεξέρχονται στα προβλήματά τους. Παρουσιάζει τα λάθη, τα σφάλματα και τις αδικίες και μας διαβεβαιώνει ότι τα έχουν επισημάνει και άλλοι. Μας ενθαρρύνει να ενωθούμε – αρχικά για να χλευάσουμε τις αποτυχίες των πολιτικών και στη συνέχεια για να τις ξεπεράσουμε. Και καθώς τα επιτυγχάνει όλα αυτά, η καλή σάτιρα είναι βαθιά αστεία.» Αυτή ήταν η αιτιολογία για τη βράβευση με βραβείο Peabody της εκπομπής «Last Week Tonight» του John Oliver, την οποία θα έπρεπε να βλέπει κάποιος προτού χαρακτηρίσει «σάτιρα» μια εκπομπή συρραφής viral βίντεο και κουτσομπολίστικων αστείων για την πολιτική και τη showbiz. Η εκπομπή του HBO έχει βραβευτεί επίσης με επτά Emmys, από την Ένωση των Σεναριογράφων (επί τρεις συνεχόμενες χρονιές) καθώς και από την ένωση των Τηλεοπτικών Κριτικών.

Αυτός ο υποδειγματικός συνδυασμός αιχμηρού σχολιασμού, ερευνητικής δημοσιογραφίας και αναφορών στην pop κουλτούρα επιστρέφει με τον πέμπτο κύκλο από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα στο COSMOTE CINEMA 4HD. Με αυτή την αφορμή, θυμόμαστε τις πιο εκρηκτικές και επιδραστικές αναλύσεις που έχει κάνει στην εκπομπή του o John Oliver, ο Βρετανός που έγινε γνωστός στην αμερικανική τηλεόραση ως ξένος ανταποκριτής του «The Daily Show with Jon Stewart».

#5 Καλλιστεία

Ο John Oliver αποδομεί τους διαγωνισμούς ομορφιάς και συγκεκριμένα την οργάνωση Miss America και τους ισχυρισμούς της ότι υποστηρίζει με υποτροφίες τις υποψήφιες καλλονές.

#4 Γαλλικές εκλογές

Όλοι οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών της περασμένης άνοιξης περνούν από το μικροσκόπιο, ενώ το στούντιο μετατρέπεται στο τέλος σε ένα γαλλικό μπιστρό με τον παρουσιαστή να ανάβει τσιγάρο και να προτρέπει στη γλώσσα τους τους Γάλλους να ψηφίσουν προσεκτικά.

#3 Τηλε-ευαγγελιστές

Οι απάτες όσων κηρύττουν το λόγο του θεού στην τηλεόραση αποκαλύπτονται μέσα από ένα σκετς που κορυφώνεται με την ίδρυση από τον ίδιο τον John Oliver μιας εκκλησίας η οποία συγκεντρώνει χρήματα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

#2 Ουδετερότητα του Διαδικτύου

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τεχνικό θέμα αναλύεται και εκλαϊκεύεται, κινητοποιώντας εκατομμύρια πολίτες να διαμαρτυρηθούν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

#1 Donald Trump εναντίον της αλήθειας

Βασικός στόχος πριν και έπειτα από τις εκλογές, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος μπαίνει εδώ στο στόχαστρο για τις κακές σχέσεις του με την αλήθεια και την επικίνδυνη επιμονή του να διαδίδει fake news.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.