Τα ’90s δεν ήταν καθόλου boring

Στη δεκαετία των Tamagotchis και των Oasis θα μας γυρίσει μια νέα σειρά του Netflix που έχει περιβληθεί με τρελό hype.

Τα ’90s δεν ήταν καθόλου boring

Η νοσταλγία συνεχίζει να είναι μόδα αν πιστέψουμε το hype που περιβάλλει την καινούργια σειρά του Netflix «Όλα χάλια!», που θα είναι διαθέσιμη για streaming από την Παρασκευή 16/2. Έπειτα από τα walkie-talkies, το κίτρινο επιτοίχιο τηλέφωνο και το ρολόι χειρός-κομπιουτεράκι που μας μετέφεραν στα ’80s στο «Stranger Things», σ’ αυτή την κωμωδία ενηλικίωσης ο χρονοδιακόπτης μάς μεταφέρει μία δεκαετία αργότερα και η οθόνη γεμίζει με μηχανήματα αναπαραγωγής βιντεοκασετών, φορητά ψηφιακά κατοικίδια Tamagotchis, που βρίσκονταν στα χέρια κάθε εφήβου εκείνη την εποχή, και το «Wonderwall» των Oasis.

Τα ’90s δεν ήταν καθόλου boring - εικόνα 1

Οι δύο δημιουργοί της σειράς, Ben York Jones (σεναριογράφος της «Ιστορίας Αγάπης») και Michael Mohan (υποψήφιος για το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Sundance για το «Save the Date»), ήταν μαθητές γυμνασίου στα ’90s, αλλά δεν έχουν επιλέξει τη δεκαετία της εφηβείας τους ως χρονικό φόντο μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την τάση της νοσταλγίας. «Τελικά, πρόκειται για την ιστορία μιας απρόοπτης φιλίας ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες που αναζητούν την αίσθηση της οικογένειας», ανέφεραν στην επίσημη πρεμιέρα της σειράς οι δύο δημιουργοί, οι οποίοι καθώς προέρχονται από το χώρο του ανεξάρτητου σινεμά ελπίζουν να αφηγηθούν μια όσο πιο ειλικρινή ιστορία μπορούν και να δείξουν ότι «τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων».

Τα ’90s δεν ήταν καθόλου boring - εικόνα 2

Το «Όλα χάλια!» διαδραματίζεται στην κωμόπολη Μπόρινγκ του Όρεγκον (όνομα και πράμα βαρετή!) όπου δύο περιθωριακοί μαθητές από τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα του σχολείου αποφασίζουν να φτιάξουν μια δική τους ταινία. Θα είναι το «Όλα χάλια!» το νέο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» ή το «Freaks and Geeks», δύο από τις πιο γνωστές και εύστοχες εφηβικές σειρές που μετέφεραν με ανάλαφρο τρόπο το εφηβικό άγχος για ενσωμάτωση, προσαρμογή και αποδοχή από τους άλλους; Πέρα από τα συλλεκτικά props και την επιθυμία των δημιουργών να αφηγηθούν μια διαχρονική ιστορία, η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στο «Όλα χάλια!» είναι ότι θα υπάρχουν οι χαρακτήρες μιας λεσβίας και ενός παιδιού με δυσλεξία – όλα αυτά προμηνύουν μια σειρά καθόλου χάλια!

Δες το trailer του «Όλα χάλια!»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.