Φτάσαμε στο οριστικό τέλος του MEGA;

Η μοιραία απόφαση των μετόχων και οι ανακοινώσεις των εργαζομένων.

Φτάσαμε στο οριστικό τέλος του MEGA;

Ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος ήταν έτοιμος προς κατάθεση για τη διεκδίκηση μίας από τις επτά τηλεοπτικές άδειες, οι μέτοχοι του MEGA έκαναν πίσω, ρίχνοντας ίσως τους τίτλους τέλους στη διετή περιπέτεια του καναλιού και των εργαζομένων του. Η επίσημη δικαιολογία των μετόχων είναι το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ για την άδεια είναι πολύ υψηλό. Καθώς η προθεσμία για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών λήγει σήμερα Πέμπτη 11/1 στις 3 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία έχει οριστεί και συνάντηση των εργαζομένων του MEGA με μετόχους για ενημερωτικούς λόγους, φαίνεται ότι το MEGA θα παραμείνει εκτός της διαδικασίας. Σύμφωνα με τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα από σύσκεψη της ολομέλειας της ανεξάρτητης αρχής θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Αργά το βράδυ, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση από τους εργαζόμενους του MEGA, η οποία εμφανιζόταν και ως κάρτα κατά τη διάρκεια του προγράμματος:

Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.
Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.
Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση:

Την κρίσιμη αυτή ώρα, το MEGA είναι παρόν.
Το κρατούν στην ζωή οι τηλεθεατές και οι εργαζόμενοι του. Ακόμη και τώρα, είναι στις πρώτες επιλογές του τηλεοπτικού κοινού.
Το MEGA είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό.
Σας ευχαριστούμε!

Θυμίζουμε ότι μεταδίδοντας μόνο επαναλήψεις από το αρχείο του, το MEGA κατείχε σχεδόν σταθερά τον τελευταίο καιρό την πέμπτη θέση στα εβδομαδιαία μερίδια τηλεθέασης (ξεπερνούσε ή ισοβαθμούσε με το E TV), ενώ οι επιδόσεις του ήταν ακόμη καλύτερες παλιότερα, εξασφαλίζοντας σημαντικά διαφημιστικά έσοδα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο MEGA, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι του MEGA είχαν λάβει υποσχέσεις και δεσμεύσεις... γιατί χθες το βράδυ μιλούσαν για ξαφνικό θάνατο, άρα πρέπει να μάθουμε ποιος έδινε τέτοιου είδους υποσχέσεις και ποιος διέλυσε αυτές τις προσδοκίες». Για τη «θλιβερή» ιστορία του MEGA, ο κ. Κρέτσος μιλάει εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.