Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιο περίεργα του τηλεοπτικού 2017

Θυμόμαστε τα πιο ενδιαφέροντα τηλεοπτικά στιγμιότυπα της χρονιάς που φεύγει με λίστες και trailers.

Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιο περίεργα του τηλεοπτικού 2017

Ήταν μια χρονιά με περισσότερες από 500 τηλεοπτικές πρεμιέρες, που μας απασχόλησαν άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο κι άλλες σχεδόν καθόλου. Θυμόμαστε μέσα από λίστες που βρήκαμε στον διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο ενδιαφέροντα και αξιοσημείωτα στιγμιότυπα του 2017.

Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιο περίεργα του τηλεοπτικού 2017 - εικόνα 1

Οι Αμερικανοί τηλεκριτικοί έβγαλαν την ετυμηγορία τους για το 2017 επιλέγοντας τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, οι οποίες σύμφωνα με τη συγκεντρωτική λίστα του Metacritic είναι οι εξής: «The Leftovers», «Twin Peaks», «Big Little Lies», «The Good Place», «The Handmaid’s Tale», «Better Things», «The Deuce», «Better Call Saul», «Legion» και «Master of None». Ευκαιρία να ανακαλύψουμε κι εμείς το αουτσάιντερ «The Good Place»!



Τηλεκριτικοί και κοινό έχουν πάντα διαφορετική γνώμη κι αυτό ισχύει και φέτος. Οι δημοφιλέστερες σειρές στο δυναμικό κοινό (18-49) ήταν οι εξής (στην παρένθεση η τηλεθέαση σε εκατομμύρια): «The Walking Dead» (9,02), «Game of Thrones» (8,02), «This Is Us» (6,60), «The Big Bang Theory» (5,91), «The Good Doctor» (5,24) και «Young Sheldon» (3,9). Τελικά ο Sheldon Cooper είναι ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας!



Θα μπορούσες να σταματήσεις να βλέπεις το «Game of Thrones» ή το «Homeland»; Αν σε έχει απογοητεύσει η τροπή μιας σειράς και θέλεις να κάνεις χώρο για να δεις κάποια άλλη, τότε ίσως να χρειαστεί να κόψεις ακόμη και την πιο δυνατή σου συνήθεια. Οι τηλεοπτικοί συντάκτες του «Variety» εξηγούν σε αυτήν τη λίστα γιατί πήραν την απόφαση να σταματήσουν να βλέπουν πολυσυζητημένες και δημοφιλέστατες παλιές και νέες σειρές. Μία απ’ αυτές ήταν το «The Walking Dead».



Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που απονεμήθηκε Emmy για μουσική επιμέλεια και το κέρδισε η Susan Jacobs για το «Big Little Lies». Μ’ αυτή την αφορμή, στο «Collider» έφτιαξαν μια playlist με τα τραγούδια που απογείωσαν σκηνές σε σειρές και reality shows – η λίστα περιλαμβάνει από το «Psycho Killer» των Talking Heads, που χρησιμοποιήθηκε στο «Mindhunter» (πού αλλού;) και το «So Emotional» της Whitney Houston από τον τελικό του «Ru Paul’s Drag Race».



Συνεχίζουμε να ακούμε μουσική... Στο «Roadhouse» του «Twin Peaks: The Return» εμφανιζόταν μια μπάντα σχεδόν σε κάθε επεισόδιο (συνήθως λίγο πριν από το τέλος), βάζοντας άλλη μια διάσταση στην πιο παράξενη σειρά της χρονιάς. Εδώ είναι συγκεντρωμένες όλες οι εμφανίσεις, από τη χειρότερη στην καλύτερη – εμείς μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν αναγγέλθηκε η εμφάνιση των Nine Inch Nails.



Είδαμε αρκετό, ερεθιστικό και μη σεξ φέτος στην τηλεόραση. Εδώ έφτιαξαν με φεμινιστική ματιά μια λίστα με ερωτικές σκηνές που αναδεικνύουν τη γυναικεία απόλαυση κατά τη διάρκεια της πράξης. Κι όμως υπάρχουν δύο σκηνές από το «Game of Thrones»!



Υπάρχει κάτι πιο σουρεαλιστικό από έναν Πάπα μπροστά σε ένα καγκουρό; Αυτή η σκηνή από το «The Young Pope» περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο περίεργες/άβολες/παλαβές τηλεοπτικές στιγμές της χρονιάς, απ’ την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος Donald Trump.



Επειδή η αμερικανική τηλεόραση μας τρώει όλο το χρόνο, δυστυχώς χάνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε σειρές από άλλες χώρες. Από την αυστραλέζικη τηλεόραση, που μας έχει δώσει το «The Slap» και το «Please Like Me», αυτή η λίστα επισημαίνει ποιες ήταν οι καλύτερες φετινές παραγωγές. Εμάς μας άρεσε το «Get Krack!n», μια σάτιρα των πρωινάδικων από τις κωμικούς Kate McCartney και Kate McLennan, καθώς και η μίνι σειρά «Blue Murder: Killer Cop», σίκουελ του «Blue Murder», που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.





Ανάμεσα στις πάμπολλες λίστες, υπάρχουν λίγες με τις χειρότερες σειρές της χρονιάς (γιατί να ασχοληθεί κάποιος με την κακή τηλεόραση όταν υπάρχει άφθονη καλή;) και ακόμη λιγότερες που τολμούν να αποδοκιμάσουν το «Twin Peaks: The Return». Μία απ’ αυτές τις λίστες υπάρχει εδώ και εκτός από τα επιχειρήματα κατά του πιο συζητημένου comeback της χρονιάς μας θυμίζει και το εντελώς αχρείαστο (και κάκιστο) τηλε-ριμέικ του «Dirty Dancing».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.