Οι προβλέψιμα απρόβλεπτες τηλεοπτικές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών

Ανακοινώθηκαν χθες και εντείνουν την απορία για τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν τα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ.

Οι προβλέψιμα απρόβλεπτες τηλεοπτικές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τελικά τις ισορροπίες που κρατούν τα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) όταν ψηφίζουν για τις τηλεοπτικές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών. Τι κάνει τη λίστα των τηλεοπτικών υποψηφιοτήτων για Χρυσή Σφαίρα προβλέψιμα απρόβλεπτη κάθε χρονιά; Θαμπώνονται από τη λάμψη των ηθοποιών (που τους χρειάζονται για να κάνουν μεγαλοπρεπή την τελετή της απονομής) ή προσπαθούν να αναδείξουν outsiders που αξίζει τον κόπο να ανακαλύψει ένα ευρύτερο κοινό; Κάνουν καταναγκαστικές επιλογές ή παρακολουθούν προσεκτικά τι συμβαίνει στην εποχή της Peak TV; Επιδιώκουν να προκαλέσουν ή επηρεάζονται από το buzz κάποιων σειρών;

Φέτος, μια ολόκληρη κατηγορία, εκείνη της καλύτερης πρωταγωνίστριας σε μίνι σειρά, είναι γεμάτη από ηθοποιούς με υψηλό star quality, αλλά σε άλλες κατηγορίες βρίσκουμε εκπλήξεις όπως η Katherine Langford (για το «13 Reasons Why» και η Frankie Shaw για το «Smilf». Το «Game of Thrones» και το «Stranger Things» (οι καταναγκαστικές επιλογές που λέγαμε) θα μπορούσαν να έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στο «The Deuce», το «Mindhunter» ή, έστω, το «The Leftovers», ενώ από εκεί που δεν το περίμενες εμφανίστηκαν τα «The Marvelous Mrs. Maisel», «The Sinner» και «Smilf», με δύο υποψηφιότητες το καθένα.

Οι προβλέψιμα απρόβλεπτες τηλεοπτικές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών - εικόνα 1
Χάρη στις δύο υποψηφιότητές του περισσότεροι θα ενδιαφερθούν για την κομεντί εποχής «The Marvelous Mrs. Maisel»

Η αλήθεια είναι ότι η HFPA είχε προβλέψει από νωρίς τη δυναμική των πλατφορμών streaming – φέτος το Netflix συγκεντρώνει 9 υποψηφιότητες και έρχεται δεύτερο μετά το HBO, το οποίο έχει 12 υποψηφιότητες χάρη στο «Big Little Lies» (μικρό το κακό που θεωρήθηκε μίνι σειρά, καθώς το δίκτυο ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες μέρες ένα δεύτερο κύκλο), το «Game of Thrones» και τις ερμηνείες των Jude Law («The Young Pope»), Maggie Gyllenhaal («The Deuce»), Issa Rae («Insecure»), Robert De Niro και Michelle Pfeiffer («Wizard of Lies»).

Σε αντίθεση με το Netflix, που απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες περισσότερες από πέρυσι, το Amazon έπεσε από τις πέντε στις τρεις ίσως εξαιτίας του «Transparent», που απουσιάζει λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του πρωταγωνιστή του Jeffrey Tambor. Η HFPA ήταν προσεκτική κι έτσι εκτός από τον Jeffrey Tambor και το «Transparent», που είχε βραβεύσει το 2015, «πέταξε» έξω από τις υποψηφιότητες και το «House of Cards» λόγω του επίσης κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση (και επίσης βραβευμένου το 2015) Kevin Spacey – από την άλλη, η Pamela Adlon είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην κωμική σειρά «Better Things» του Louis C.K.

Όλες οι υποψηφιότητες στις τηλεοπτικές κατηγορίες εδώ. Οι Χρυσές Σφαίρες θα απονεμηθούν στις 7 Ιανουαρίου (8/1 σε εμάς). Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.