Τα επόμενα «Στέκια» σου είναι το αναψυκτήριο και το κομμωτήριο

Η σειρά ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης μας βάζει στα επόμενα επεισόδιά της στον κόσμο του βαριετέ και του κομμωτηρίου.

Τα επόμενα «Στέκια» σου είναι το αναψυκτήριο και το κομμωτήριο

Απόψε Πέμπτη 30 Νοεμβρίου (19:30, ΕΡΤ2), καθόμαστε με πορτοκαλάδα κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό και παρακολουθούμε τους κονφερανσιέ, τους ζογκλέρ, τους ταχυδακτυλουργούς, τους ηθοποιούς, τους χορευτές και τα επίδοξα ταλέντα που προσέφεραν φθηνή αλλά ολοκληρωμένη διασκέδαση. Το αποψινό επεισόδιο των «Στεκιών» καταγράφει την ιστορία του βαριετέ, δηλαδή του ποικίλου θεάματος με καταγωγή από τη Γαλλία, που προσαρμόστηκε στα ελληνικά αισθητικά δεδομένα και στις ανάγκες για διασκέδαση του μαζικού κοινού. Από τα παριλίσσια θέατρα ως τη Μάντρα του Αττίκ και από την «Όαση» ως το «Άλσος», το «Green Park» και το «Άκρον» (στα οποία είχε αναφορές η «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά το περασμένο καλοκαίρι), αυτός ο μαγικός κόσμος ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις των Πασχάλη, Ελπίδας, Γιώργου Τρομάρα, Γιάννη Μπουρνέλη, της κόρης του Γιώργου Οικονομίδη, Μαριαλένας, της Σταματίνας Κ. Κοκκινάκη, προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, του Κώστα Χατζή κ.ά.

Τα επόμενα «Στέκια» σου είναι το αναψυκτήριο και το κομμωτήριο - εικόνα 1

Την επόμενη εβδομάδα, (Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 20:00, ΕΡΤ2), βούρτσες, χτένες και πιστολάκια επιστρατεύονται για την κατάκτηση της γυναικείας ομορφιάς και την ψυχική ανάταση που μπορεί να διαρκεί όσο μια περμανάντ – δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, τους κομμωτές και τις πελάτισσες, στο επεισόδιο με θέμα τα κομμωτήρια μιλούν και κοινωνιολόγοι και ψυχοθεραπευτές. Σ’ αυτό το επεισόδιο, που αποδεικνύει ότι τα «Στέκια» είναι μια ξεχωριστή περίπτωση βστην ελληνική τηλεόραση, περιγράφεται πώς «οι κομμωτές και κομμώτριες μετατρέπονται σταδιακά από επαγγελματίες του στιλ σε έμπιστους φίλους και εξομολόγους που νοιάζονται, ακούν προβλήματα, κρατούν μυστικά» καθώς και γιατί «τα σαλόνια ομορφιάς λειτουργούν παράλληλα σαν τόποι αλληλεπίδρασης, εγγύτητας και βαθιάς ανθρώπινης επικοινωνίας».

Τα προηγούμενα επεισόδια των «Στεκιών» είναι διαθέσιμα εδώ. Δες το trailer του επεισοδίου για το βαριετέ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.