Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

Το Amazon πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια για να έχει το δικό του «Game of Thrones», αλλά κανείς δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του Τζεφ Μπέζος. 

Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τόλκιν» ανέφερε ο Τζον Ρις-Ντέιβις, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Γκίμλι, μόλις ανακοινώθηκε από το Amazon η δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στο μυθιστόρημα επικής φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Πέρα από το τι θα σκέφτεται ο συγγραφέας στον άλλο κόσμο (ή στη Μέση Γη ή όπου αλλού βρίσκεται), το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία και την πνευματική ιδιοκτησία του φημολογείται πως θα βάλει στην τσέπη ένα ποσό μεταξύ 200 και 250 εκατομμυρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος ενεπλάκη προσωπικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και, αφήνοντας πίσω Netflix και HBO, πέτυχε μια συμφωνία που χαρακτηρίζεται «παλαβή» στους κύκλους της βιομηχανίας. Δηλωμένος fan του μυθιστορήματος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, χρειάζεται μια σειρά μεγάλου βεληνεκούς τύπου «Game of Thrones» (ειδικά τώρα που κοντεύει να φτάσει στο τέλος η σειρά του HBO), καθώς μέχρι τώρα η τηλεοπτική πλατφόρμα κινείται μάλλον σε εναλλακτικά πεδία και τα πιο προβεβλημένα projects της (π.χ. η σειρά του Γούντι Άλεν) στέφθηκαν με… αποτυχία.

Η Σάρον Ταλ Ιγουάδο, η νέα διευθύντρια του τμήματος μυθοπλασίας, δηλώνει ενθουσιασμένη που η Amazon θα οδηγήσει τους fans του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε ένα καινούργιο επικό ταξίδι στη Μέση Γη, ωστόσο οι οιωνοί δεν είναι ενθαρρυντικοί. Το βασικό πρόβλημα είναι πως η σειρά δεν θα βασίζεται σε κάποιο κείμενο του Τόλκιν, αλλά θα έχει πρωτότυπο σενάριο τοποθετημένο χρονικά κάπου ανάμεσα στο «Χόμπιτ» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» – όλοι είδαμε τις υπερβολές στις οποίες υπέπεσε το «Game of Thrones» όταν αποσυνδέθηκε από τα βιβλία. Το timing επίσης είναι κακό, καθώς η μικρή χρονική απόσταση από την τελευταία ταινία της τριλογίας «The Hobbit» προκαλεί χασμουρητά παρά ανυπομονησία ακόμη και στους πιο σκληροπυρηνικούς fans. Από τα εκατομμύρια βιβλία που διακινεί η εταιρεία του, ο Τζεφ Μπέζος θα έπρεπε να τολμήσει να ζωντανέψει μια νέα επική μυθολογία παρά να ξεζουμίσει ένα franchise που δείχνει να έχει κάνει τον κύκλο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.