4 λόγοι για να ανοίξεις την τηλεόραση σήμερα (Τετάρτη 25/10)

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ και πορτρέτα Ελλήνων εικαστικών στις σημερινές τηλεοπτικές προτάσεις.

4 λόγοι για να ανοίξεις την τηλεόραση σήμερα (Τετάρτη 25/10)

Ένας άντρας συγκρούεται με μια αποτροπιαστική παράδοση της φυλής του, ένας σιδηρουργός παρουσιάζει την τέχνη του και δύο Έλληνες εικαστικοί (αυτο)βιογραφούνται στις σημερινές μας προτάσεις καλής τηλεόρασης.

4 λόγοι για να ανοίξεις την τηλεόραση σήμερα (Τετάρτη 25/10) - εικόνα 1
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «Omo Child: The River and The Bush»

Omo Child: The River and The Bush
22:10, ΕΡΤ1
Αυτό το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του John Rowe, που χρειάστηκε πέντε χρόνια γυρισμάτων, παρακολουθεί τον αγώνα ενός άντρα να δώσει τέλος στους φόνους παιδιών στην Κοιλάδα Όμο στην Αιθιοπία. Εκεί ζει η φυλή Kara, που ακολουθεί την αρχαία παράδοση του «μίνγκι», σύμφωνα με την οποία τα παιδιά με σωματικές αναπηρίες και δυσμορφίες ή ακόμη και τα δίδυμα θεωρούνται καταραμένα και θανατώνονται. Ο Lale Labuko, μέλος αυτής της φυλής, παλεύει να αλλάξει τα πράγματα με την εκπαίδευση και παίρνει τα καταραμένα παιδιά υπό την προστασία του υιοθετώντας τα.



Σφυρηλάτηση σε σίδερο και φωτιά
23:00, History (μέσω Nova)
Νέα real-life σειρά με πρωταγωνιστή τον σιδηρουργό Daniel Casey, ο οποίος άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του μαχαίρια στην ηλικία των 12 ετών και θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους τεχνίτες στην Αμερική. Με ακατέργαστο ατσάλι και πολύ παλιό ξύλο, ο Daniel κατασκευάζει με παραδοσιακές μεθόδους όπλα για επιλεκτικούς συλλέκτες και λάτρεις του είδους. Σε μία κλειστή κοινωνία, στα βουνά Όζαρκς (τα μάθαμε από τη σειρά του Netflix), η παράδοση και η οικογένεια μονοπωλούν την καρδιά του. Στο τέλος μια δύσκολης μέρας όμως διασκεδάζει και χαλαρώνει με τους φίλους του δοκιμάζοντας τα δημιουργήματα του.



Μονόγραμμα
20:00, ΕΡΤ2
Ο νέος κύκλος της σειράς αυτοβιογραφικών πορτρέτων του Γιώργου Σγουράκη συνεχίζεται με τον εικαστικό Γιώργο Λαζόγκα. Στην αφήγησή του αναφέρεται στην επίδραση που είχε η Θεσσαλονίκη στον καλλιτεχνικό προσανατολισμό του, στις σπουδές του στο Παρίσι, στη συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ιόλα και στις διάφορες περιόδους του έργου του.

Εικαστικοί
20:30, ΕΡΤ2
Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, παρουσιάζεται το έργο του ζωγράφου Τάσου Παυλόπουλου, από τις σπουδές του στην Αθήνα και τη Βαρσοβία μέχρι τις σημαντικότερες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις που έχει κάνει – όποιος έχει συνεργαστεί με τη Swatch (ο Παυλόπουλος είχε φτιάξει ένα από τα γλυπτά της ελβετικής μάρκας στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996), έχει κερδίσει την προσοχή μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.