Η «Μηχανή του Χρόνου» σε νέο τηλεοπτικό «σπίτι»

Η βραβευμένη εκπομπή ιστορικής έρευνας του Χρίστου Βασιλόπουλου και του Δημήτρη Πετρόπουλου επιστρέφει, στην COSMOTE TV. 

Η «Μηχανή του Χρόνου» σε νέο τηλεοπτικό «σπίτι»

Η «Μηχανή του χρόνου», μία δημιουργία των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, επιστρέφει με τον 13ο κύκλο της στο COSMOTE HISTORY, γυρίζοντας σελίδα έπειτα από τη μακρόχρονη πορεία της στη δημόσια τηλεόραση. Η εκπομπή ιστορικής έρευνας, που βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση και παρουσιάζει από το 2005 ντοκιμαντέρ για μια ποικιλία θεμάτων, από άγνωστα γεγονότα του παρελθόντος μέχρι πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων, κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE TV το Σάββατο 28 Οκτωβρίου με ένα δίωρο αφιέρωμα στην επέτειο του «Όχι».

Η σύνοψη του επεισοδίου σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: «Το επετειακό αφιέρωμα της 28ης Οκτωβρίου θα φέρει στο φως τον άγνωστο πόλεμο των Ιταλών και Γερμανών κατασκόπων και την προσπάθεια της Ελλάδας να τους εντοπίσει και να τους αδρανοποιήσει. Η έρευνα φωτίζει και την προσωπικότητα του πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι, που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1917, την περίοδο της εξορίας του Μεταξά στην Ιταλία. Θα μάθουμε επίσης για τις άγνωστες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βοβούσα και την Κλεισούρα, αλλά και για το πώς ο ελληνικός στρατός θριάμβευσε απέναντι στην ισχυρή Μεραρχία “Λύκοι” της Τοσκάνης. Επίσης, ιστορικοί, ερευνητές και βετεράνοι του αλβανικού μετώπου μοιράζονται άγνωστες λεπτομέρειες για τις μάχες και τα άταφα οστά των Ελλήνων πολεμιστών που δεν επέστρεψαν ποτέ στην Ελλάδα».

Με τη «Μηχανή του χρόνου» ενισχύεται το θεματικό κανάλι COSMOTE HISTORY, στο οποίο πρόσφατα έκανε πρεμιέρα η σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ» για την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας και ναυπηγικής, και το «Μαγειρεύοντας ελληνικά με την Πατρίσια Βάσος» όπου η Ελληνο-αμερικανίδα σεφ μαγειρεύει με φόντο τοπία της χώρας.

Η «Μηχανή του χρόνου» κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου στις 20:00. Στη συνέχεια, τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται από τις 6 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 21:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.