Τα 69α Emmys ήταν γυναικεία υπόθεση

Από 5 βραβεία κέρδισαν το «The Handmaid’s Tale» και το «Big Little Lies» σε μια τελετή όπου σημειώθηκαν πρωτιές ποικιλομορφίας και ο Donald Trump ήταν ωσεί παρών.

Τα 69α Emmys ήταν γυναικεία υπόθεση

Επειδή ο Donald Trump δεν κέρδισε ποτέ Emmy για το reality «The Apprentice», έχει κατηγορήσει μέσα από το αγαπημένο του social medium, το Twitter, τα κορυφαία τηλεοπτικά βραβεία πως είναι αναξιόπιστα και στημένα. Τα φετινά, 69α Emmys, τα οποία απονεμήθηκαν πριν από λίγες ώρες στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες σε μία τελετή που παρακολουθήσαμε ζωντανά στο FOX Life, ήταν πράγματι «στημένα» ώστε να αντανακλούν όχι μόνο τη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα αλλά και προβληματισμούς για τη θέση της γυναίκας, την ποικιλομορφία και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ.

Κερδίζοντας από πέντε (οκτώ με τα Creative Emmys) βασικά βραβεία, τα περισσότερα από κάθε άλλη σειρά, τα φεμινιστικής θεματικής «The Handmaid’s Tale» και «Big Little Lies» έκαναν τα φετινά Emmys γυναικεία υπόθεση. Η προσπάθεια να φανούν τα Emmys περισσότερο ποικιλόμορφα από ποτέ (κι από άλλα βραβεία) στέφτηκε με επιτυχία: ο Αφρο-αμερικανός Donald Glover κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας και ερμηνείας για το «Atlanta» αναγνωρίζοντας ότι ο Donald Trump ενδεχομένως να είναι ο λόγος γι’ αυτό, η Lena Waithe έγινε η πρώτη Αφρο-αμερικανίδα που κέρδισε στην κατηγορία του σεναρίου κωμικής σειράς (το μοιράστηκε για το «Master of None» με τον Aziz Ansari), και ο Riz Ahmed έγινε ο πρώτος άντρας ασιατικής καταγωγής που κερδίζει βραβείο ερμηνείας (για το «The Night Of»).

Στις άλλες «πρωτιές», το Hulu κατάφερε με το πρώτο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς που απονέμεται σε σειρά πλατφόρμας streaming («Handmaid’s Tale») αυτό που επιθυμούσε διακαώς το Netflix για το «House of Cards» και το «Orange Is the New Black», ενώ η Julia Louis-Dreyfus κέρδισε το έκτο στη σειρά Emmy για την ερμηνεία της στο «Veep» (ισοφαρίζοντας επίσης το ρεκόρ των οκτώ συνολικά Emmys της Cloris Leachman).

Ο Donald Trump ήταν ωσεί παρών στην τελετή. Ο οικοδεσπότης Stephen Colbert ανέφερε στον ήπιο εναρκτήριο μονόλογο ότι «Σε αντίθεση με την προεδρική εκλογή, τα Emmys πηγαίνουν στον νικητή της ψήφου της πλειοψηφίας», και ο Alec Baldwin αφιέρωσε το βραβείο του για το ρόλο του ως... Donald Trump στο «Saturday Night Live» στον Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας «Επιτέλους, κύριε πρόεδρε, ορίστε το Emmy σας».

Σε έναν εναρκτήριο μονόλογο που ξεκίνησε με ένα καλογραμμένο μουσικο-χορευτικό νούμερο με αναφορές σε τρέχουσες και κλασικές σειρές, η απροσδόκητη εμφάνιση του αντιπαθητικού πρώην γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Sean Spicer, ως μετα-σχόλιο στις μιμήσεις της Melissa McCarthy στο «Saturday Night Live» ήταν ένα αμφιλεγόμενο σημείο – πάντως η αντίδραση της Anna Chlumsky, που της έπεσε το σαγόνι, ήταν όλα τα λεφτά.

Όλοι οι νικητές των 69ων Emmys εδώ. Η τελετή απονομής θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση με ελληνικούς υπότιτλους απόψε Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00 από το FOX Life. Δες τον εναρκτήριο μονόλογο του Stephen Colbert:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.