Η άσβεστη γοητεία του φαινομένου «πριγκίπισσα Νταϊάνα»

Ανήμερα της 20ής επετείου του θαανάτου της, η ΕΡΤ1 μεταδίδει το ντοκιμαντέρ του BBC «Νταϊάνα, επτά δραματικές ημέρες».

Η άσβεστη γοητεία του φαινομένου «πριγκίπισσα Νταϊάνα»

Είκοσι χρόνια μετά το τροχαίο στο τούνελ της Ποντ ντε λ’Αλμά που στέρησε τη ζωή σε εκείνη, στο σύντροφό της Ντόντι Φαγέντ και στον οδηγό του αυτοκινήτου τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξακολουθεί να ασκεί υπέρμετρη γοητεία σε ένα τεράστιο κοινό που συνδέεται συναισθηματικά με δημόσιες προσωπικότητες, να τροφοδοτεί σκανδαλοθηρικά άρθρα και συνωμοσιολογικά σενάρια, και να αποτελεί υλικό για ντοκιμαντέρ και ταινίες – μία από αυτές θα θέλαμε να διαγράψουμε από τη φιλμογραφία της Ναόμι Γουότς. Το σοκ της κοινής γνώμης, της βασιλικής οικογένειας και της βρετανικής πολιτικής σκηνής αφουγκράζεται το ντοκιμαντέρ του BBC «Νταϊάνα, επτά δραματικές ημέρες», το οποίο μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 ανήμερα της 20ής επετείου του θανάτου της «πριγκίπισσας του λαού» στις 22:00.

Δες το trailer του ντοκιμαντέρ «Νταϊάνα, επτά δραματικές ημέρες»:



Σε αυτό το 90λεπτο ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί τα γεγονότα από το δυστύχημα και το θάνατο μέχρι την κηδεία της Νταϊάνα μέσα από συνεντεύξεις, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκμηστηρεύσεις των γιων της: «Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ, μιλάει για την παρουσία του στην πομπή πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, σε ηλικία 15 ετών: “Ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ, το να περπατήσω εκεί. Αισθανόμουν ότι σχεδόν περπατούσε μαζί μας, πλάι μας, για να μας κάνει να αντέξουμε”. Ο 12χρονος τότε πρίγκιπας Χάρι θυμάται ότι τον παρηγορούσαν πολίτες των οποίων “τα χέρια ήταν υγρά από τα δάκρυα που μόλις είχαν σκουπίσει”.»

Ο σκηνοθέτης Χένρι Σίγνκερ («9/11: The Falling Man»), θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι μιλούν για το θέμα – «τους ρωτούν συνέχεια για τη μητέρα τους, το θάνατό της και εκείνη τη βδομάδα που ακολούθησε, οπότε εκείνοι ήθελαν να το αντιμετωπίσουν μία για πάντα», ανέφερε. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να παρακολουθήσεις ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει προσεκτικά τη ζωή της Νταϊάνα μέσα από το θάνατό της.

Δες ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.