Φτιάξε βαλίτσες για τα πιο διασκεδαστικά τηλεοπτικά ταξίδια

Stand up κωμικοί μας ξεναγούν σε όλο τον κόσμο – το «Ο Ντέιβιντ Μπαντίλ στο δρόμο του μεταξιού» που κάνει πρεμιέρα στη Nova είναι άλλο ένα δείγμα ενός είδους που λατρεύει η βρετανική TV.

Φτιάξε βαλίτσες για τα πιο διασκεδαστικά τηλεοπτικά ταξίδια

Κάποτε η Βρετανίδα κωμικός Βικτόρια Γουντ είχε πει: «Έχω περάσει τα 50, άρα δεν μου επιτρέπεται να κάνω πια παραστάσεις. Πρέπει να παρουσιάσω ταξιδιωτική εκπομπή». Η πρόωρα χαμένη stand up κωμικός σχολίαζε μια παράδοση της βρετανικής τηλεόρασης, το ίδιο γόνιμη και παραγωγική με τις σειρές εποχής, που θέλει γνωστούς κωμικούς να παρουσιάζουν ταξιδιωτικά οδοιπορικά. Αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του είδους είναι το «Around the World in 80 Days», όπου ο Μάικλ Πέιλιν, ως άλλος Φιλέας Φογκ, ανέλαβε την πρόκληση να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος μιας ταξιδιωτικής τριλογίας (τα επόμενα ήταν το «Pole to Pole» και το «Full Circle with Michael Palin») αλλά και τα πρώτα... τηλεοπτικά ταξιδιωτικά μίλια του πρώην μέλους των Μόντι Πάιθον. Στη συνέχεια, πάντα με παραγωγό το BBC, έκανε επισκέψεις στη Σαχάρα (2002), στα Ιμαλάια (2004) και στη Βραζιλία (2012).

Ο Μάικλ Πέιλιν προετοιμάζεται να κάνει τον δικό του γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες:



Πολλοί είναι και οι συνάδελφοί του που μας έχουν ξεναγήσει σε άλλους τόπους: ο Στίβεν Φράι στην Αμερική, ο Μπίλι Κόνολι στην Αυστραλία (οδηγώντας μια Harley Davidson), o Πολ Μέρτον στην Ινδία και ο Ρίκι Τζερβέις σε διάφορα σημεία του πλανήτη αναθέτοντας ξεκαρδιστικές αποστολές στον Καρλ Πίλκινγκτον στο «An Idiot Abroad».

Τρεις σειρές ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ με παρουσιαστές γνωστούς Βρετανούς κωμικούς, που αξίζει να δεις:







Στο ντοκιμαντέρ «Ο Ντέιβιντ Μπαντίλ στο δρόμο του μεταξιού», που κάνει πρεμιέρα αυτήν τη Δευτέρα 28/8 (22.45) στο Novacinema1HD, ο σπουδασμένος στο Κέμπριτζ κωμικός που καθιερώθηκε μέσα από τη ραδιοφωνική/τηλεοπτική σειρά «Mary Whitehouse Experience», ακολουθεί τα βήματα εμπόρων, πολεμιστών και προσκυνητών στη διασημότερη εμπορική διαδρομή της Ιστορίας, μέσα από την οποία διακινούνταν αγαθά, γνώσεις, θρησκείες, ακόμη και ασθένειες και διαμάχες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Ο πολυπράγμων Ντέιβιντ Μπαντίελ παρουσιάζει σε τέσσερα επεισόδια όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα, αλλά ζει και μικρές περιπέτειες, όπως η καταδίωξη από άγρια σκυλιά στα ερείπια του αυθεντικού Σινικού Τείχους ή η κατανάλωση... στιφάδου με κουνέλι που γδάρθηκε μπροστά του!

Δες το trailer του πρώτου επεισοδίου του «Ο Ντέιβιντ Μπαντίλ στο δρόμο του μεταξιού»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.