Η ΕΡΤ θυμάται την Αρλέτα... και την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση

Το αφιέρωμα στην τραγουδοποιό περιλαμβάνει επαναλήψεις εκπομπών στην τηλεόραση και υλικό στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ θυμάται την Αρλέτα... και την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση

Η Αρλέτα πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες. Για να τιμήσει τη μνήμη της, η δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με επαναλήψεις εκπομπών στα κανάλια της και νέο ψηφιοποιημένο υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Στην τηλεόραση:

Σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 στις 19:15 η αυτοβιογραφική αφήγηση της Αρλέτας στο «Μονόγραμμα». Η τραγουδοποιός εξομολογείται στον Γιώργο Σγουράκη «τη δική της φιλοσοφία για τη ζωή, τον πόνο για την Ελλάδα που φεύγει, την Ελλάδα με τον Παρθενώνα, τα ξωκλήσια, τη μουσική και τους ποιητές», περιγράφει τις μπουάτ «ως τον πιο πολιτισμένο τρόπο ψυχαγωγίας που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα» και ξεκαθαρίζει την παρεξήγηση ότι κάποτε έσπασε μια κιθάρα σ’ ένα κεφάλι. (το επεισόδιο είναι διαθέσιμο και στη web TV της ΕΡΤ εδώ)

Αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου, επαναλαμβάνεται στην ΕΡΤ2 στις 12:30 το επεισόδιο των «Αταίριαστων», του talk show της Σεμίνας Διγενή όπου η Αρλέτα ήταν καλεσμένη μαζί με τον Γιώργο Μανιώτη και τον Αλέκο Φασιανό.

Στο Αρχείο της ΕΡΤ:

Η τραγουδοποιός έκανε την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση το 1966 στην εκπομπή «Στη διασταύρωση ρυθμού και μελωδίας» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Το πέτρινο χαμόγελο» – για την ιστορία, η συγκεκριμένη εκπομπή, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και Αχιλλέα Βογιατζή, ήταν το πρώτο μουσικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτό το σπάνιο ιστορικό τεκμήριο καθώς και μια συνέντευξη που έδωσε η Αρλέτα στο «Η ζωή είναι αλλού» της Εύης Κυριακοπούλου το 2010, παρουσιάζονται από το Αρχείο της ΕΡΤ εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.