4 πράγματα που μάθαμε στα φετινά SAG Awards

Η οσκαρική κούρσα 2017 κορυφώνεται, με τα βραβεία των Αμερικανικών Ηθοποιών να μας κάνουν σίγουρα σοφότερους…

4 πράγματα που μάθαμε στα φετινά SAG Awards

Η οσκαρική κούρσα κορυφώνεται με τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανικών Ηθοποιών που δόθηκαν την Κυριακή 29/1 και είδαμε στo Novacinema 1HD να μας κάνουν σίγουρα σοφότερους για τέσσερις κυρίως λόγους:

1) Κανένας δεν γουστάρει τον Τραμπ και τα μέτρα του

Από το πλακάτ του Σάιμον Χέλμπερτ του «The Big Bang Theory» στο κόκκινο χαλί μέχρι τις ομιλίες του Μαερσάλα Αλί, της Βαϊόλα Ντέιβις και του Ντενζέλ Γουόσινγκτον, το κλίμα που υπήρξε στα SAG awards ενάντια του νέου Προέδρου των Η.Π.Α. ήταν επιθετικό και πραγματικά πρωτόγνωρο. Η χολιγουντιανή αντίσταση ενάντια στα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα προσφύγων και κατοίκων συγκεκριμένων μουσουλμανικών χωρών βρίσκεται στο αποκορύφωμα της. Είναι σίγουρο ότι την επόμενη τετραετία το Λος Άντζελες θα είναι εχθρικό έδαφος για τον Τραμπ.

2) Το αφροαμερικανικό ζήτημα είναι περισσότερο καυτό από ποτέ.

Η εκλογή Τραμπ, καθώς και τα συνεχόμενα γεγονότα αστυνομικής βίας έχουν οξύνει τα κοινωνικά αντανακλαστικά της χολιγουντιανής κοινότητας. Τα περσινά «white Oscars», στα οποία όλες οι ερμηνευτικές υποψηφιότητες πήγαν σε λευκούς, λειτούργησαν αφυπνιστικά για τα στερεότυπα που αναπαράγει η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Γι’ αυτό και στα φετινά SAG Awards τέσσερις στις πέντε διακρίσεις κατέληξαν σε Αφροαμερικανούς, με μεγαλύτερες εκπλήξεις αυτές της βράβευσης του Ντενζέλ Γουόσινγκτον για το «Fences», αλλά και αυτό του συνολικού κάστινγκ που κατέληξε στις «Αφανείς Ηρωίδες». Το τελευταίο φιλμ είναι υποψήφιο για τρία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, B' Γυναικείου Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου), αφηγούμενο την άγνωστη ιστορία τριών Αφροαμερικανών γυναικών που βοήθησαν τη NASA με τα μαθηματικά δεδομένα που της έδωσαν.

3) Φαίνεται τα φετινά Όσκαρ δεύτερων ρόλων να κλειδώνουν

Πολύ δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο Μαρσάλα Αλί - Βαϊόλα Ντέιβις, αφού δεν υπάρχουν φέτος συγκλονιστικές δεύτερες ερμηνείες, ενώ το φουντωμένο αντι-τραμπικό/αντιρατσιστικό κλίμα ευνοεί την βράβευση Αφροαμερικανών. Αν γίνει κάποια έκπληξη τότε αυτή θα έρθει πιθανότατα από το Β’ Αντρικό Ρόλο…

4) Το «La La Land» είναι επιπλέον ενισχυμένο μετά τα βραβεία των Αμερικανών ηθοποιών

Και αυτό γιατί αφού το ίδιο μπορούσε να χτυπήσει το βραβείο του συνολικού κάστινγκ ελλείψη δεύτερων ρόλων (είναι ταινία ζευγαριού), δεν είδε την διάκριση να καταλήγει σε κάποιον από τους βασικούς ανταγωνιστές του, όπως το «Moonlight» ή το «Fences». Αντίθετα αυτό πήγε στο «Αφανείς Ηρωίδες», φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το «La La Land» στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και τις ταινίες που πρωταγωνιστούν στα φετινά Όσκαρ όπως το «La La Land» και ο ελληνικός «Aστακός».

Τα κινηματογραφικά βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών

Α' Ανδρικός Ρόλος: Ντενζέλ Γουόσινγκτον («Fences»)
A' Γυναικείος Ρόλος: Έμα Στόουν («La La Land»)
B' Ανδρικός Ρόλος: Μαερσάλα Αλί («Moonlight»)
B' Γυναικείος Ρόλος: Βαϊόλα Ντέιβις («Fences»)
Βραβείο συνολικού κάστινγκ σε ταινία: («Αφανείς Ηρωίδες»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.