ΜΑΖΩΜΟΣ

Ιδού η Νάξος, ιδού και τα καλούδια της


Με το που χειμωνιάζει και οι αναμνήσεις των διακοπών αρχίζουν να σβήνουν, συνιστάται ανεπιφύλακτα ένα πέρασμα από τον «Μαζωμό»: απολαμβάνοντας μια κατσικομακαρονάδα με φιλεταρισμένο κατσικάκι Νάξου, που μαγειρεύεται μαζί με τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι και λιώνει στο στόμα, μεταφερόμαστε αμέσως στο αγαπημένο κυκλαδονήσι και δη στη γραφική Απείρανθο, γευστικό θεματοφύλακα της παράδοσης της Νάξου και ιδιαίτερη πατρίδα του ιδιοκτήτη Δημήτρη Σαρρή.

Ήδη από το ζεστό καλωσόρισμα και την απαγγελία του μενού καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε μια βέρα απεραθίτικη ταβέρνα – για του λόγου το αληθές, το σήμα κατατεθέν χοιρινό κοκκινιστό ρόστο αλλά και τα ναξιώτικα γαρδουμπάκια ή το μοσχαρίσιο μπιφτέκι είναι πιάτα που έχουν γραμμένη πάνω τους τη βαθιά νοστιμιά της παράδοσης. Θα τα απολαύσετε στον ζεστό, χειροποίητο χώρο με τις τοπικές λαογραφικές πινελιές και τα ναξιώτικα τοπία.

Tip: Το δυνατό σημείο της κουζίνας είναι βέβαια οι εκλεκτές πρώτες ύλες (κρέατα, πατάτες, αρσενικό Νάξου και άλλα τυράκια, ρακάκι νέας εσοδείας), που έρχονται από τη Νάξο και αναδεικνύουν τα πιάτα.

Ο χάρτης

Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι

Τηλ. 2108035800

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/mazomos1/photos/a.720381691309979/1502288109785996/?type=1&theater


Τα εστιατόρια