Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort στη Ρόδο κρατά το καλοκαίρι ζωντανό και τον Οκτώβριο με ξεχωριστές εμπειρίες.
Τι μένει αν απογυμνώσεις τη Χαλκιδική από τις φανταστικές της παραλίες; Εμψυχωτικά πολλά τα οποία αντανακλώνται στα τιρκουάζ νερά της αγαπημένης μας διακοποχώρας, σαν ένα κάτοπτρο που τόσα χρόνια δεν κοιτούσαμε την άλλη του πλευρά.
Από τους πρώτους διδάξαντες στην πολυτελή διαμονή στο νησί, το "Yria Boutique Hotel & Spa" ανεβάζει τον πήχη στα χέρια της νέας γενιάς και μας περιμένει για ατμοσφαιρικές αποδράσεις.
Επισκεφτήκαμε το Mandarin Oriental και την πολύβουη Navarino Agora και είδαμε πώς το μοναδικό εν εξελίξει project της ΤΕΜΕΣ ξεδιπλώνει ολοένα και πιο ολοκληρωμένα τη δυναμική του χτίζοντας το brand της Μεσσηνίας διεθνώς.
Στο Βουργαρέλι Άρτας στα Κεντρικά Τζουμέρκα, το "Rouista Tzoumerka Resort" προσφέρει σύγχρονη πολυτελή διαμονή στην καρδιά της συναρπαστικής ηπειρώτικης φύσης.
Στα χέρια της οικογένειας Τορνιβούκα, το διώροφο κτίριο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του 1926, μετατράπηκε σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο, που παντρεύει τη μακρά και γοητευτική ιστορία του με το σήμερα της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.
Η Grecotel όσο ανανεώνει την staying cart της χώρας συστήνοντάς μας ολοκαίνουργια project τόσο επενδύει στον πλούτο του πρωτογενούς τομέα στοχεύοντας σε γαστρονομικές κορυφές.
Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.
Από το χαλαρό beach life στο Καψάλι και από τις νέες προτάσεις αγροτουρισμού μέχρι τις πρώτες private pools, βρήκαμε τα Κύθηρα σε φάση ανανέωσης, που όμως δεν τους έχει στερήσει τίποτε από τη σοφιστικέ γοητεία τους.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του πρώτου wine spa resort στην Ελλάδα έχει αρχίσει και το «α» βρέθηκε πρώτο στο εργοτάξιό του και μίλησε με τους ανθρώπους του.
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.
Ηχηρά ξενοδοχειακά openings, γαστρονομικά concepts από βραβευμένους σεφ, gourmet street food… Μετά το περσινό χρυσό (από άποψη αφίξεων) καλοκαίρι της, η Σαντορίνη υποδέχεται τη νέα σεζόν με περισσότερα και πιο ιντριγκαδόρικα νέα από ποτέ.
Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Γραμματικόπουλος διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο του στο εστιατόριο του Aqua Blu στην Κω δίνοντας έμφαση - με ισορροπημένα δημιουργικό τρόπο - στις παιδικές του μνήμες από τα καλοκαίρια δίπλα στην γιαγιά του.
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επιλέγει τις πιο καυτές αναδυόμενες τάσεις και μας δίνει μια πρόγευση από το hotelling του άμεσου μέλλοντος.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης έζησε την ανοιξιάτικη εμπειρία της «Costa Navarino», έφτιαξε και έφαγε χυλοπίτες, έμαθε τα τελευταία νέα και είδε στην πράξη πώς αποδίδει η μοναδική αυτή διασύνδεση της μονάδας με το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
Πέρα από ένας προορισμός διακοπών υψηλού επιπέδου, η «Costa Navarino» έχει εξελιχτεί σε σημαντικό spot γευστικών απολαύσεων. Δοκιμάσαμε τα πολλά διαφορετικά εστιατόρια του resort στο πλαίσιο των ταξιδιών γευσιγνωσίας των Χρυσών Σκούφων και αναμεταδίδουμε.
Είναι η πόλη όπου, ακόμη και να θες, είναι αδύνατον να προλάβεις τις εξελίξεις, όμως το προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε τα τελευταία hotel & gastro news για όσους σχεδιάζουν ταξιδάκι στη μητρόπολη των μητροπόλεων.