Το Πόρτο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον συνδυασμό της παράδοσης και της σύγχρονης κουλτούρας.
Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη παρουσιάζει εικαστικές και γαστρονομικές δράσεις στην Κρήτη.
Τυριά, λουκάνικα, τρούφες και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο και, με αφορμή την ετήσια γιορτή των κρητικών γεύσεων στον Άγιο Νικόλαο, οσφραινόμαστε τα καλύτερα food festivals της νέας σεζόν στην Ευρώπη.
Η νέα χρονιά μάς βάζει στη νέα δεκαετία και μαζί της έρχονται νέες ταξιδιωτικές προτεραιότητες, αποκαλύπτοντας προορισμούς που αλλάζουν τον με τον οποίο που βλέπουμε τον κόσμο. Πού θα τον γνωρίσουμε φέτος;
Προσγειωνόμαστε στην ιαπωνική πρωτεύουσα λίγο προτού φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και σας φτιάχνουμε έναν πλοηγό απόλαυσης ανάμεσα στις 23 συνοικίες και τις εκατοντάδες χρυσές εμπειρίες της πιο παράξενης μητρόπολης στον κόσμο.
Tο Λονδίνο φρεσκάρει τη γευστική και αισθητική μας παλέτα με vegan πιάτα που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι, νέας εποχής σολαρίσματα σε βινύλιο, και ταξίδια με vintage τρένο σαν ταινία του Γουές Άντερσον.
Ο λόγος για τα "Βήματα του Αποστόλου Παύλου" που αναμφίβολα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.
Ο Βασίλης Στεφανάκης και η Ελένη Σαράντη, των "Diego" και "Lost Athens", ταξίδεψαν χωρίς πρόγραμμα, αλλά με πολύ συγκεκριμένο στόχο, για να γνωρίσουν την αλήθεια του Βιετνάμ μέσα από το φαγητό του, τους ανθρώπους που το ετοιμάζουν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το απολαμβάνουν.
Η 2ήμερη γιορτή είναι έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες χαρίζοντας μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις.
Η Άρτεμις Τζίτζη επισκέφθηκε το νησί του σαββατοκύριακου, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Φιστικιού, και διαπίστωσε ότι στα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία της Αίγινας ο διάσημος καρπός αρχίζει να εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό σε πρώτη ύλη ευφάνταστων πειραματισμών.
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.
Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.
Χαρούμενη και γοητευτική, αρτίστικη και γκουρμέ, φουλ στη μουσική και στο ωραίο shopping, η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι εμφανές ότι δεν καταλαβαίνει κρίση. Ψηφίστηκε, άλλωστε, το 2011 η πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο του κόσμου. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος πήγε και αναμεταδίδει.
Ο ψαγμένος ταξιδιώτης που αναζητά αφορμές και ευκαιρίες για να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, για εμάς βρίσκεται ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος της Ελλάδας!
Η Βόρεια Ελλάδα φέρνει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο τη γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της και οργανώνει δύο μεγάλες γιορτές που δίνουν αφορμή για ταξίδι.
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Ένα αποκριάτικο δρώμενο που σε παρασύρει, μοναδικά κρασιά σε επισκέψιμα οινοποιεία, αρχιτεκτονικές βόλτες σε άγνωστες στους πολλούς γειτονιές, πληθωρικές γεύσεις και value for money διαμονή. Αν αναζητάτε μια πρόταση έξω από τα συνηθισμένα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ακολουθήστε τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες μέχρι τη Νάουσα.
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.