Αναζητήστε τις ντόπιες ταβέρνες gostilna και δοκιμάστε κάποια από τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως το πιπεράτο λουκάνικο kranjska klobasa (χοιρινό, μοσχάρι και μπέικον) ή το Kraski prsut, ένα απίθανο αλλαντικό σαν προσούτο, που αφήνεται να αποξηραθεί από το ψυχρό αεράκι bora που φυσάει στα νότια. Το struklji είναι ένα ζυμαρένιο ρολό που κόβεται σε στρογγυλές φέτες και στην πιο απλή του μορφή αποτελεί γαρνιτούρα, ενώ θα το βρείτε και σε ένα σωρό άλλες εκδοχές, αλμυρές ή γλυκές. Η χώρα διαθέτει, τέλος, μεγάλη οινική παράδοση, οπότε αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τις ντόπιες ετικέτες.