Πότε να πάτε : Μια μητρόπολη όπως το Παρίσι αγαπά όλες τις εποχές, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και την άνοιξη.
Σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο άνθρωποι ταξιδεύουν σήμερα. Όλοι κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτούν. Χωρίς "σχεδόν". Άραγε, θα καταφέρει η ταξιδιωτική τους εμπειρία να υπερτερήσει του ίντερνετ; Σχεδόν αδύνατο.
Τυριά, λουκάνικα, τρούφες και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο και, με αφορμή την ετήσια γιορτή των κρητικών γεύσεων στον Άγιο Νικόλαο, οσφραινόμαστε τα καλύτερα food festivals της νέας σεζόν στην Ευρώπη.
Δεν τελειώνουν οι βόλτες στο Παρίσι. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένα καινούργιο μουσείο, ακόμη ένας δρόμος με χαριτωμένα καφέ, ακόμη μία γειτονιά που δεν έχουμε γνωρίσει. Σας προτείνουμε πέντε υπέροχες βόλτες σε πέντε ιδιαίτερες γειτονι
H ακριβή και... αστεράτη εστίαση δεν είναι πλέον η μόνη βερσιόν της καλής γαλλικής κουζίνας. Το Παρίσι σπάει τα δεσµά της πολυτέλειας και η µπιστρονοµία ανθίζει φρεσκάροντας, χαλαρώνοντας και κάνοντας τη γαστρονομία προσιτή υπόθεση. Ο Δηµήτρης Αντωνόπουλος απολαμβάνει τον αέρα της γευστικής επανάστασης και µας ξεναγεί στα πιο µοδάτα παρισινά neobistrots.
Η Ντένη Καλλιβωκά επιλέγει 5 ευρωπαϊκά μπαρ τα οποία αποτελούν –για διαφορετικούς λόγους το καθένα– «κεφάλαιο» στο χώρο των κοκτέιλ και το πέρασμα από αυτά εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια από αυτές τις πόλεις, βάλτε τα οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας.
Ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς την Πόλη του Φωτός για πρώτη φορά. Οι προσδοκίες υψηλές, τα αξιοθέατα ατελείωτα, οι συμβουλές από φίλους που έχουν ήδη πάει πέφτουν βροχή κι εσύ να προσπαθείς να φτιάξεις ένα πλάνο: από πού να αρχίσεις; Ιδού κάποια δοκιμασμένα tips για να μην πελαγώσεις.
Η γαλλική πρωτεύουσα αποθεώνει με δύο καινούργια ή –σαν καινούργια– μουσεία την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ήταν εκεί όταν άνοιξαν τις πόρτες τους.
Οι αναγνώστες του Conde Nast Traveler ψήφισαν τις 15 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να δοκιμάσετε street food. Η λίστα τα έχει όλα. Από πίτσα και burgers μέχρι ψητά κρεατικά και ανατολίτικες χορτοφαγικές επιλογές. Απολαύστε υπεύθυνα!
Ένα d,j!-vu, μια μαντλέν βουτηγμένη στο τσάι, μια υπέροχη ρουτίνα μερικών πραγμάτων, που σε αυτά βρίσκεις –ακόμη και χρόνια μετά– το πρώτο coup de foudre, το αληθινό Παρίσι.
Από τις Champs-Elysees μέχρι το Quartier Latin, ο Διονύσης Κούκης εντοπίζει τους πιο γνωστούς patissiers και chocolatiers της γαλλικής πρωτεύουσας, που βρίσκονται στα κεντρικότερα σημεία. Γιατί πώς θα καταλάβεις τι γλύκα έχουν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, χωρίς macaron από τον Laduree και ganache από τον Hevin;
Κάτι απίστευτα –sui generis– μπαρ του πλανήτη, όπου θα πιείτε βότκα, θα κάνετε μασάζ, μανικιούρ και μπουγάδα, θα απαγγείλετε ποιήματα και θα διαλέξετε γατοτροφή…
Ως πόλεις δεν χρειάζονται συστάσεις. Επειδή τα προεόρτια απαιτούν κρατήσεις, υπογραμμίζουμε τα ανυπέρβλητα κλασικά, αλλά και τα τελευταίας εσοδείας up & high σημεία σε αγαπημένες πρωτεύουσες του πλανήτη.
Μόλις γυρίσαμε από τις δύο δημοφιλείς ανοιξιάτικες μητροπόλεις και σας δίνουμε τα πιο πρόσφατα μυστικά τους.
Η διευθύντρια του «Pariscope» Πασκάλ Λεμέρ ξεναγεί την Κάτια Αρφαρά στο Παρίσι μιας Παριζιάνας, στα κρυμμένα μπιστρό της δεξιάς όχθης και στις πιο κουκλίστικες γειτονιές, μακριά από τους τουρίστες των Ηλυσίων Πεδίων.