Η τοπική κουζίνα αντανακλά το πολιτισμικό μωσαϊκό της Ξάνθης (Έλληνες, Τούρκοι, Πομάκοι, Ρομά, Μικρασιάτες, Αρμένιοι, Πόντιοι, Καππαδόκες). Κεμπάπ όλων των ειδών, ρεβίθια με κολοκύθα και μπαχαρικά, αρνάκι με γιουφκάδες (μακρόστενες χυλοπίτες), παστουρμαδόπιτες κ.ά. Φημισμένα και τα γλυκά της, από σοκολατένιες καριόκες, νουγκά και σαραγλί μέχρι αυθεντικά ανατολίτικα γλυκίσματα, σιροπιαστό γκελίν μποχτσά, σεκέρ παρέ από σιμιγδάλι και φρέσκο βούτυρο και σουτζούκ λουκούμ.