Πότε να πάτε : Με την πρώτη ευκαιρία. Όλες οι εποχές ενδείκνυνται, εκτός ίσως από τις πολύ ζεστές περιόδους του καλοκαιριού. Συνδυάστε την εξόρμησή σας με κάποιο από τα σημαντικά πολιτιστικά ή εμπορικά γεγονότα.
Το επιδραστικό κινηματογραφικό ραντεβού ετοιμάζεται για την 26 ετήσια διοργάνωσή του, κι εμείς σημειώνουμε στο χάρτη πόλης τα πιο νόστιμα σημεία, για να θα συναντηθούμε για το πριν και μετά των προβολών του.
Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.
Το «αθηνόραμα» περπατά ξανά στην πόλη και αναδεικνύει τα τελευταία trends και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να την απολαύσετε στις γιορτές ή στα weekends που έρχονται.
Δύο δυναμικές γυναίκες επιχειρηματίες που αγαπούν να περπατάνε στην πόλη μοιράζονται μαζί μας το δικό τους black book της Θεσσαλονίκης.
Καθώς η λαμπερή μητρόπολη συντονίζεται με τους ρυθμούς της 83ης ΔΕΘ προσελκύοντας πλήθος κόσμου, σταχυολόγουμε τα καλύτερα εστιατόρια της.
Η Θεσσαλονίκη επανεφευρίσκει διαρκώς τον εαυτό της, καλπάζοντας σε όλες τις κατευθύνσεις που οδηγούν προς μια αληθινή, ζωντανή μητρόπολη. Αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές στιγμές που θα ζήσουμε φέτος το χειμώνα.
Μπορεί το ένα μας μάτι να κοιτάει προς τα βουνά, το άλλο όμως είναι στραμμένο εντελώς downtown. Προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για φθινοπωρινά city breaks στις πιο ανερχόμενες και ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.
Μοιάζει σαν να βρίσκονται στην ίδια θέση από πάντα και μετρούν πολλές δεκαετίες λειτουργίας και εκατομμύρια σερβιρισμένων πιάτων.
Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ενσωματώθηκαν και με το παραπάνω στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology.
Από την ανανεωμένη παραλία ως τις νέες all-day πιάτσες εξόδου, σταχυολογούμε τα best-of ενός weekend στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε το νέο πρόσωπο μιας πόλης που εξελίσσεται δικαίως σε ολοένα και πιο δυναμικό διεθνή προορισμό για city break.
H Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Οίνων Βορείου Ελλάδος, μας ξεναγεί στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Με νέες ταξιδιωτικές φυλές να την ανακαλύπτουν ακολουθώντας τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, με ιδιαίτερα boutique ξενοδοχεία να προστίθενται στο βαρύ ξενοδοχειακό της οπλοστάσιο αλλά και νέες πιάτσες εξόδου, η Θεσσαλονίκη ανεβάζει διαρκώς τον πήχη και παρουσιάζει φέτος το πιο ώριμο πρόσωπό της.
Ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής του χώρου και μιας τεράστιας γκάμας σοφιστικέ αρτοποιημάτων κι εδεσμάτων με υλικά υψηλοτάτης ποιότητας βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του.
Απολύτως ιδιοσυγκρασιακό το μαγαζί που έστησε ο πληθωρικός Πλάτωνας Αναστασιάδης δεν έχει όμοιό του, τουλάχιστον στην Ελλάδα.