Πότε να πάτε : Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, για να συνδυάσετε μπάνιο και πεζοπορίες στον Όλυμπο.
Στον Όλυμπο της γεύσης.
Έναν παράδεισο για gastro travelers έχουν φτιάξει τα ονομαστά εστιατόρια που απλώνουν τα γευστικά τους δίχτυα γύρω από το Αμύνταιο.
Ένα χωριό-έκπληξη, σκαρφαλωμένο στα 1000 μ. υψόμετρο, αγναντεύει τον Όλυμπο, διαλαλεί τις φυσικές του ομορφιές και βιώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού της χώρας. Όμορφα mountain resorts, γοητευτικοί ξενώνες, μπαράκια με στιλ, ταβέρνες με απλές γεύσεις και ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο αναβαθμίζουν έναν, έτσι κι αλλιώς, εντυπωσιακό φυσιολατρικό προορισμό.
Σε ποια δωμάτια ονειρευόμαστε να βρεθούμε μόλις πέσει το πρώτο χιόνι; Ποιες διαδρομές θα κάνουμε το επόμενο σαββατοκύριακο; Ποιες ρουστίκ γεύσεις μάς έχουν λείψει; Τι καινούργιο περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό χειμώνα; Οι συντάκτες του «α» καταγράφουν, αναπολούν και σταχυολογούν τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες των weekends που έρχονται.
Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.
Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.
H Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Οίνων Βορείου Ελλάδος, μας ξεναγεί στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.