Νυμφαίο, Βέροια, Βεγορίτιδα, Φλώρινα. Μαγικά τοπία στην ομίχλη, ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι, μεγάλα υψόμετρα, όμορφα, πέτρινα χωριά και "σουτ μακάλο" στο τραπέζι. Ζακέτα να πάρετε, κάνει κρύο.
Μετά την εξαιρετική δημοφιλία του challenge για να βρούμε το ομορφότερο χωριό της Ηπείρου, ταξιδεύουμε νοητά στα βουνά και τις λίμνες της Μακεδονίας, ανάμεσα σε επιβλητικά αρχοντικά και ελατοσκέπαστες πλαγιές.
Από την Κρήτη έως τη Φλώρινα το φθινόπωρο χτυπά φέτος πιο αγροτουριστικά από ποτέ. Ακολουθήστε τις προ(σ)κλήσεις του για κάστανα στην ορεινή Ναυπακτία και στην Άρνα Λακωνίας, για μανιτάρια στον Ασπροπόταμο, για τσίπουρο στο Ζαγόρι και ζυμωτό ψωμί στον Όλυμπο και τον Παρνασσό, γίνετε «αστρονόμοι» στην Εύβοια και «καπετάνιοι» στις σπηλιές της Μάνης... Οι αφορμές είναι πολλές και ξεχωριστές - για κάθε χόμπι και διάθεση.
Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.
Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.
Στην άκρη της Δυτικής Μακεδονίας και... της Ελλάδας, εκεί όπου η Πέλλα συναντά τη Φλώρινα και το Καϊμακτσαλάν το Βίτσι, ένα γοητευτικό drive ξεκινά.
Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.