Πότε να πάτε : Το χειμώνα για καταβάσεις και παιχνίδια στο χιόνι στη Βασιλίτσα και τις άλλες εποχές για εξορμήσεις στη φύση. Το φθινόπωρο είναι ό,τι πρέπει για μανιταρο-περιπάτους.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.
Με το χιόνι και τη λιακάδα να δίνουν το ένα τη θέση του στο άλλο αλλά και τα πρώτα Καρναβάλια ενόψει, η ορεινή Ελλάδα μάς περιμένει για ταξίδι.
Χαλαρά και αγχολυτικά δίπλα στην ήρεμη ακίνητη επιφάνεια μιας λίμνης ή δραστήρια και ριψοκίνδυνα στη φουσκωμένη κοίτη ενός ποταμού; Το υγρό στοιχείο χαρίζει στην ορεινή Ελλάδα σπάνιες ομορφιές και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να τις απολαύσετε...
Δύο άκρως ενδιαφέροντα ξενοδοχεία με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής μας οδήγησαν μέχρι την Κρανιά Γρεβενών, όπου ανακαλύψαμε έναν οικισμό-κόμβο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές της βόρειας Πίνδου.
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα καταπράσινο ταξίδι στην Βάλια Κάλντα.
Χάρη στις ραγδαίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Κάνουμε focus σε 8 από αυτά και... κλείνουμε ραντεβού στις πίστες!
Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ανοίγει τη σεζόν για έναν από τους παρθένους και πλούσιους σε φυσικές ομορφιές νομούς της χώρας, τα Γρεβενά όμως έχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές όψεις.
Με αφορμή την καταστροφή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας ξαναθυμόμαστε μερικά από τα ομορφότερα γεφύρια της Ελλάδας.
Σε αναμονή του πρώτου χιονιού σε ένα από τα πιο αγαπημένα χιονοδρομικά της χώρας, αναπολούμε ένα πρόσφατο σαββατοκύριακο στο «Valia Nostra Escape Hotel», το οποίο έγινε η ιδανική αφορμή για να πάρουμε τη μακριά ανηφόρα μέχρι τα βλαχοχώρια των Γρεβενών και να επιδοθούμε σε μανιταροκυνήγια και trekking με φόντο την οργιαστική φύση της Πίνδου.
Έκανες σκι στη Βασιλίτσα, κατέβηκες με βάρκα τον Βενέτικο, περπάτησες στη Βάλια Κάλντα, μάζεψες μανιτάρια στην "χώρα των μανιταριών"; Αν όχι, τότε δεν ξέρεις το νέο hot spot της Μακεδονίας. Ό,τι οφείλετε να ξέρετε γι' αυτήν σε ένα ρεπορτάζ... pocket edition!
Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι τάση και χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Tσίπουρα στην ορεινή Ναυπακτία, μανιτάρια στον Ασπροπόταμο και τα Γρεβενά, κάστανα, καρύδια και κυδώνια στον Ταΰγετο μας δίνουν αφορμές για φθινοπωρινά gourmet trips στην πανέμορφη ορεινή Ελλάδα.
Ένα νέο είδος wekender «ευδοκιμεί» τα τελευταία χρόνια στα δάση και τα βουνά της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε αυτά της Δυτικής Μακεδονίας. Οι κυνηγοί μανιταριών οπλίζονται με καλαθάκια και σουγιαδάκια, φορούν στολές εκστρατείας, καβαλάνε τζιπ ή και συμβατικά αυτοκίνητα και ξεχνιούνται ολημερίς στα δάση. Το βράδυ συγκεντρώνονται στα στέκια τους στήνοντας απίστευτες γευστικές μανιταροκαταστάσεις. Το πάθος για τα μανιτάρια, διαδεδομένο ήδη στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, κατακτά σιγά-σιγά και τους Έλλη
Καλοκαίρι στα βουνά; Κι όμως, ναι. Κάποιοι «περίεργοι» συνάνθρωποί μας κάνουν και βουνίσιες διακοπές – και λένε ότι τις απολαμβάνουν και με το παραπάνω. Ο υπογράφων έχει εντρυφήσει στο «άθλημα» κι έχει άποψη. Μήπως είστε από αυτούς που φλερτάρουν με την ιδέα;
Έχετε ανάγκη για ένα δυνατό stress out από την καθημερινότητα, ν’ αποκαταστήσετε τη χαμένη αρμονία του σώματος και ως αναχωρητές να απαρνηθείτε –έστω για λίγο– τον αστικό πολιτισμό και να γευτείτε τους καρπούς του κήπου της Εδέμ, της ελληνικής φύσης; Βρήκαμε για σας τον ιδανικότερο τρόπο: τα εναλλακτικά σπορ στο ύπαιθρο. Τα δοκιμάσαμε και τα προτείνουμε ακόμα και στους λιγότερο extreme τύπους.