Πότε να πάτε : Το χειμώνα για να κάνετε και σκι και την άνοιξη για να απολαύσετε τις Πρέσπες. Ιδιαίτερη είναι και η ατμόσφαιρα τα Χριστούγεννα, καθώς αναβιώνει τις παραμονές τους το έθιμο του ανάμματος φωτιών.
Ύμνος στην τοπική κουζίνα και στην οικογενειακή παράδοση.
Μοναδική φυσική ομορφιά και σπουδαία λιμναία γοητεία, ολοζώντανες πόλεις και καρτποσταλικά χωριά, ζωηρή γαστρονομία και τεράστια οινική κληρονομία. Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία.
Οι άνθρωποι πίσω από δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του νομού Φλώρινας μάς μιλούν σκιαγραφώντας το τοπίο της χειμερινής γαστρονομίας και μας ξεναγούν στον τόπο τους.
Στην άκρη της Δυτικής Μακεδονίας και... της Ελλάδας, εκεί όπου η Πέλλα συναντά τη Φλώρινα και το Καϊμακτσαλάν το Βίτσι, ένα γοητευτικό drive ξεκινά.
Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Με φόντο μερικά από τα ομορφότερα τοπία της χώρας, η ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου δίνει μαθήματα γαστρονομικού τουρισμού. Θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα μοντέλο για πολύ πιο αναπτυγμένους τουριστικά προορισμούς, αν βέβαια προωθηθεί συντονισμένα από τους αρμόδιους φορείς.
Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.
Δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη λιμναία μαγεία του Νομού Φλώρινας. Τέσσερις μοναδικές λίμνες δημιουργούν ένα μαγευτικό σύνολο, που σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής αποτελούν μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση τουριστικής εξόρμησης.
Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Τουριστική ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών και έξοχο φαγητό με ταυτότητα τοπική και συγχρόνως gourmet. Αν και ο συνδυασμός είναι ασυνήθιστος για την Ελλάδα, πόσο μάλλον για τα ορεινά της, η Άρτεμις Τζίτζη βρίσκει ότι είναι πλέον καθεστώς στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και στο Πόζαρ στην Πέλλα, αλλά και στο Νυμφαίο και στην περιοχή της Φλώρινας.