Πότε να πάτε : Φυσικά το καλοκαίρι, αλλά και το Πάσχα, για το ιδιαίτερο χρώμα και τις ανοιξιάτικες τοπικές σπεσιαλιτέ (μαστέλο, μελόπιτα με ανθότυρο κ.ά.).
Τρία από τα πιο αρχετυπικά κυκλαδονήσια και ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Ο Βαλσάμης Δουκάκης περπάτησε σε Χώρες και χωριά, ανακάλυψε νέα στέκια κι εμπειρίες, βούτηξε στις ομορφότερες παραλίες, τσιμπολόγησε ματσάτα και ρεβιθάδες από τους ξυλόφουρνους, ήπιε κοκτέιλ σε μπαράκια πάνω στο κύμα και σας βοηθά στην επιλογή με ένα άρθρο-καρτ ποστάλ από τις Κυκλάδες.