Πότε να πάτε : Πέρα από το καλοκαίρι, ιδιαίτερη εποχή είναι η άνοιξη, με την Kαλντέρα να… ανθίζει και το Πάσχα να γιορτάζεται τελετουργικά στο χωριό Πύργος.
Ο τρύγος του 2024 αποκαλύπτει τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας σε ηφαιστειακά εδάφη, με τους παραγωγούς να κάνουν απολογισμό μιας ιδιαίτερα απαιτητικής αλλά και πολλά υποσχόμενης χρονιάς.
Το καλοκαίρι γυρίσαμε όλο το Αιγαίο, δοκιμάσαμε πολλά νέα εστιατόρια και ξεχωρίσαμε τα τρία πιο εντυπωσιακά concepts που ενθουσίασαν εμάς και χιλιάδες ξένους επισκέπτες.
Ο Alpha Guide προτείνει μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες των Κυκλάδων αξιολογημένες και βαθμολογημένες, και βέβαια έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για να βρείτε πολλές ακόμη ανάλογα με τον προορισμό που θα διαλέξετε.
Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.
Ηχηρά ξενοδοχειακά openings, γαστρονομικά concepts από βραβευμένους σεφ, gourmet street food… Μετά το περσινό χρυσό (από άποψη αφίξεων) καλοκαίρι της, η Σαντορίνη υποδέχεται τη νέα σεζόν με περισσότερα και πιο ιντριγκαδόρικα νέα από ποτέ.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
Από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο μέχρι την Ίο, τη Σέριφο και τη Νάξο, σταχυολογούμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κυκλαδίτικο beach life par excellence.
Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.
Το Αιγαίο έχει γεμίσει με καλές ελληνικές μπίρες και εμείς σαλπάρουμε στις μικροζυθοποιίες των Κυκλάδων. Στο κάθε ζυθοποιείο μάλιστα κάνουμε στάση για να δοκιμάσουμε τις πιο καινούργιες και ιδιαίτερες ετικέτες, ντουέτο με τα καλύτερα ντόπια εδέσματα.
Δεν φτάνει ποτέ η μια φορά για να απολαύσεις τη Σαντορίνη. Εμείς, πάντως, κάναμε πριν από λίγες μέρες το ετήσιο προσκύνημά μας. Σας μεταφέρουμε τις νέες εξελίξεις και σας θυμίζουμε τις σταθερές αξίες.
Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο!
Από το ανερχόμενο Ακρωτήρι μέχρι την ανανεωμένη φέτος Οία, η Ιωάννα Γκομούζα δεν πρόφταινε να σημειώνει ειδήσεις και αφίξεις στην ανοιξιάτικη Σαντορίνη. Πάσχα έρχεται, δεν θα κάνετε το πρώτο… προσκύνημα;
Αυτό το νησί δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ακόμη και σε μια σεζόν όπως η φετινή, η Καλντέρα επιμένει να μας απασχολεί με νέα openings και ριζικές ανακαινίσεις. Ακολουθούν οι σημαντικότερες εξελίξεις, έτσι όπως τις ζήσαμε από πρώτο χέρι. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ακριβά ξενοδοχεία, τώρα όμως που η low season επέστρεψε, χαρίστε στον εαυτό σας ένα weekend-αντίδοτο στα September blues.
Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!
Ο εμβληματικός και δημοφιλέστατος παγκοσμίως τουριστικός προορισμός της Ελλάδας κηρύσσει αυτή τη χρονιά Έτος Γαστρονομίας, υψώνοντας τη σημαία του γαστροτουρισμού.
Πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, η Σαντορίνη υψώνει τη σημαία του γαστρο-τουρισμού, με ποικίλες γευστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που ιντριγκάρουν. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με σεφ και οινοποιούς και σταχυολογεί τα πιο ιδιαίτερα μενού, γευσιγνωσίες και εκδηλώσεις.