Πότε να πάτε : Από το Πάσχα, που «ανοίγει» το νησί, ως το φθινόπωρο.
Το πολυτελές θέρετρο διοργανώνει ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με εξαιρετικά "Wine Pairing Menus" στο à la carte εστιατόριο "Namah", σε συνεργασία με δύο κορυφαία ελληνικά οινοποιεία.
Peruvian και λατινοαμερικάνικα classics, δροσιστικά pisco sours και δυνατές μουσικές σε ένα διεθνώς δημοφιλές concept που έκανε απόβαση στη Μύκονο. Αν σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ανέμων, εδώ θα σας δουν και θα τους δείτε.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
H ντίβα του ελληνικού καλοκαιριού διανυει άλλη μία χρυσή σεζόν. Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε ενδελεχώς τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.
Με τρία ξενοδοχεία-περήφανα μέλη των Relais & Chateaux και τα εστιατόρια και των εννέα ξενοδοχείων του ομίλου να εναρμονίζονται με τη σύγχρονη φιλοσοφία του sourcing και του farm to fork, η Myconian Collection δημιουργεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με ονομασία προέλευσης.
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
Από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο μέχρι την Ίο, τη Σέριφο και τη Νάξο, σταχυολογούμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κυκλαδίτικο beach life par excellence.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης φυλλομετρά το timeline του στο Ιnstagram κι επιλέγει εκείνες τις στιγμές που θα τον βοηθήσουν να αντέξει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ακολουθήστε τον άφοβα!
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί όπως κάθε χρόνο, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε σε βάθος τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.
Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.
Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο!
Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!
Σε αναβρασμό βρίσκεται φέτος το hot κυκλαδονήσι, με σημαντικές resto αφίξεις, ανανεωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό, luxury shopping openings, νέα bar και clubs με καινούργιο concept και δυνατά ραντεβού για τους clubbers. Η Άντζελα Σταματιάδου και ο Χρήστος Καρράς καταγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις.
Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.
Πολύ θετικά τα πρώτα μηνύματα από την κοσμική βασίλισσα των Κυκλάδων, που φέτος ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν. Ο χορός των μετακινήσεων, των openings και των lifestyle προτάσεων καλά κρατεί, με το νησί να προσμένει νέα αύξηση του ποσοστού ξένων τουριστών που θα δουν το ηλιοβασίλεμα από τη Μικρή Βενετία. Αναμεταδίδουμε…
Μετά το πολύ δυνατό περσινό καλοκαίρι αλλά κι ένα πρώτο τετράμηνο με 96,6% άνοδο των αφίξεων, η Μύκονος υποδέχεται τη σεζόν με την αισιοδοξία που ταιριάζει στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί και τσεκάρισε πρώτη όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το status του φετινού καλοκαιριού, με το βλέμμα εκεί όπου πρέπει να στοχεύσει η Μύκονος στο μέλλον. Από τον Νίκο Βουλαλά, Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Μυτιληναίος
Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.
Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.