Βρυόκαστρο
Σε ύψωμα στη βορειοανατολική ακτή σώζονται λείψανα της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού, η οποία ιδρύθηκε το 10ο αιώνα π.Χ. και εγκαταλείφθηκε τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.
Βυζαντινό-Εκκλησιαστικό Μουσείο Δρυοπίδας
Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συλλογή με εικόνες περασμένων αιώνων από όλο το νησί.
Ιαματικές πηγές Λουτρών
Μοναδικές στις Κυκλάδες, προτείνονται για τη θεραπεία ρευματικών, αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων. Το λιτό υδροθεραπευτήριο διαθέτει ιδιωτικά δωμάτια με μαρμάρινες μπανιέρες παλαιάς κοπής – μάλιστα τις δύο ακριανές στα δεξιά λέγεται ότι χρησιμοποιούσαν οι βασιλείς Όθωνας και Αμαλία. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το παροπλισμένο «Ξενία», έργο του αρχιτέκτονα Τσίλερ – προσέξτε στην πίσω αυλή τις λότζιες με τα πέτρινα τοξωτά ανοίγματα.
Κάστρο της Ωριάς
Χτισμένο στην περιοχή Κεφαλόκαστρο πάνω σε βράχο με πανοραμική θέα στο πέλαγος, υπήρξε πρωτεύουσα της Κύθνου στα βυζαντινά και στα ενετικά χρόνια. Για να φτάσετε στην κεντρική πύλη και να αντικρύσετε τα ερείπια των παλιών σπιτιών και εκκλησιών του, το προσεγγίζετε με 4Χ4 και κατόπιν πεζή από ανηφορικό μονοπάτι.
Παναγιά Κανάλα
Θεωρείται προστάτιδα του νησιού και σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της βρέθηκε από ψαράδες σ’ ένα κανάλι. Η εκκλησία βρίσκεται σ’ ένα πευκόφυτο ακρωτήρι, στην είσοδο του οποίου απλώνεται ο ομώνυμος οικισμός.
Σπήλαιο Καταφύκι
Στη βορεινή πλευρά της Δρυοπίδας, η επίσκεψη στη μεγάλη του αίθουσα προσφέρει μια αναπάντεχη νότα δροσιάς τα πρωινά του καλοκαιριού. Υπήρξε καταφύγιο των κατοίκων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για τα πανηγύρια τους.